Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finlandiyalı Genç Yatırımcı Dolandırıldı, 34 Milyon Dolar Kaybetti

Tayland polisi, bir Finlandiya vatandaşının 34 milyon dolar kaybetmesine yol açan Bitcoin dolandırıcılığını araştırmaya koyuldu ve dolandırıcılığa dahil olan ünlü bir aktörü tutukladı.

Ürünlerini, hizmetlerini satabilmek için ünlü isimlerden faydalanan çok fazla şirket var. Bu ‘reklam’ anlayışının kripto para sektöründe de epey yaygın olduğunu biliyoruz. Kripto para sektörüne giren, ünlüleri kullanarak insanların aklını çelen ve parasını çalan dolandırıcılar şu ana dek pek çok kişinin canını yaktılar. Bu sefer Finlandiyalı bir yatırımcının canı yandı. Bu yanığın değeri ise 34 milyon dolar.

Tayland polisi geçtiğimiz hafta ünlü bir aktör olan Jiratpisit “Boom” Jaravijit’i tutukladı. Ünlü aktör, epey fazla miktarda BTC’nin kullanıldığı bir para aklama düzenine dahil olmakla suçlanıyor.

Jaravijit ve birkaç farklı kişi, 22 yaşındaki bir Finlandiya vatandaşı olan Aarni Otava Saarimaa’yı bir girişime yatırım yapmak için ikna ettiler. Saarimaa yapılan anlaşmalar doğrultusunda, girişimin bir parçası olan şirketlere bağlı bazı şahısların cüzdanlarına Bitcoin gönderdi. Anlaşmalara göre bu şirketlerin Saarimaa’nın yatırdığı BTC’yi alıp Dragon Coin adlı bir projeye yatırmaları gerekiyordu.

Aarni Otava Saarimaa bu projeye 5,500’den fazla Bitcoin yatırdı ve ne yatırdığı parayı ne de sorularının cevabını alabildi. Saarimaa’nın iletişime geçmesiyle birlikte yerel kolluk kuvvetleri araştırmalara koyuldu ve BTC’lerin cüzdanlardan çıkarıldığını, daha sonra da Tayland Bahtı’na dönüştürüldüğünü buldu.

Kefaletle Serbest

Söz konusu Bitcoin dolandırıcılığında rol oynayan ünlü aktör Jaravijit, tutuklandıktan bir süre sonra kefaletle serbest bırakıldı. Jaravijit, 2 milyon baht değerinde kefalet ödeme ve ülkeden ayrılmama gibi şartlar karşılığında serbest bırakıldı.

Yerel yetkililer bu konuya ilişkin 5-6 kişiyi daha yakalamaya çalışıyorlar. Şüpheliler arasında ünlü aktörün daha önceden zimmete geçirmeyle suçlanmış olan 35 yaşındaki abisi ve 32 yaşındaki kız kardeşi de bulunuyor.

Şunu belirtmek gerekiyor i Dragon Coin adlı projenin söz konusu dolandırıcılıkla herhangi bir ilgisi yok. Dolandırıcılar yalnızca 22 yaşındaki yatırımcının ilgisini çekmek için bu projenin adını kullandılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment