Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Madencisi Digihost Nasdaq’tan Çıkarılma İhtimaliyle Karşı Karşıya

Bitcoin (BTC) madenci şirketlerinden Digihost, 30 gündür 1 doların altında işlem görmesi sebebiyle Nasdaq’tan çıkarılma ihtimaliyle karşı karşıya durumda bulunuyor.

Digihost 14 Ekim tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunduğu belgede, Nasdaq’tan çıkarılma uyarısının şirketin faaliyetleri üzerinde bir etkisi olmadığını yakın zamanda listeleme gerekliliklerini tekrar sağlayabileceklerini belirtti. Ancak Digihost gereklilikleri sağlayabilmek için ek süreye ihtiyaç duyabileceğini belirtti.

Nasdaq art arda 30 gün boyunca 1 doların altında işlem gördüğü için 10 Ekim tarihinde Digihost’a tebligatname göndermiş ve tebligat tarihinden itibaren 180 gün içerisinde art arda 10 işlem günü boyunca 1 doların üzerinde işlem görmemesi durumunda borsanın listesinden kaldırılacağını bildirmişti.

Digihost SEC’ye sunduğu belgede gereklilikleri yerine getirebilmek adına aksiyon alacaklarını ancak şirketin ek 180 günlük bir uyumluluk süresine ihtiyaç duyabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz ağustos ayında 1 doların altında kalarak Nasdaq’tan uyarı alan bir diğer kripto madencilik şirketi BIT Mining de hissedarlarına benzer bir açıklama yaparak hisse fiyatlarının şirket faaliyetlerine bir etkisinin olmadığını belirtmişti.

Geçtiğimiz hafta 4 farklı madenci hissesi cuma gününü 1 doların altında kapattı. Nasdaq’ın radarındaki bir başka madencilik şirketi olan Mawson Infrastructure Group CCO’su Nick Hughes-Jones, 1 doların tekrar üzerine çıkmak konusunda fazla endişelenmediklerini ve son tahlilde tersbölünme ile tekrar 1 doların üzerinde işlem görebileceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!