Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Madencisi Hedeflediği 27 Milyon Dolarlık Yatırımı Alamadı: Hisse Fiyatları Hızla Düşüşe Geçti

İngiltere merkezli kripto para madencilik şirketi Argo Blockchain, 27 milyon dolar hedefli yatırımı toplayamadı. Haberin ardından şirketin hisseleri hızla düşüşe geçti.

Bitcoin madencilik endüstrisi, kripto para birimlerinin durgun fiyatlanması ve yükselen enerji fiyatlarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Geçtiğimiz dönemde finansal krizin eşiğinde olduğunu duyuran Argo Blockchain, stratejik bir yatırımcıdan 27 milyon dolarlık yatırım toplama anlaşmasının başarısız olduğunu ve şirkete ait hisselerde %72’ye kadar düşüş yaşandığını söyledi.

Bu ayın başlarında likidite baskılarını hafifletmek için bir yatırımcıya 87 milyon adet hisse satmaya çalışan şirket, anlaşmanın neden iptal edildiğine dair detay vermedi. İşletme, gelecek 12 ay için sermaye sağlamak ve anlaşmalarını güvence altına almak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Londra Menkul Kıymetler Borsası tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada uyarı niteliğindeki şu ifadelere yer verildi:

Argo’nun daha fazla finansman sağlama çabaları başarısız olmaya devam ederse şirketin nakit akışı yakın vadede negatif hale gelecek ve operasyonlarını kısması veya durdurması gerekecek.

Argo Blockchain, kısa vadeli likidite sağlamak için geçtiğimiz haftalarda toplam 5,6 milyon dolara 3,843 Antminer S19J Pro sattı. Daha önce 3.400 adet madencilik cihazını 7 milyon dolara satmayı planlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!