Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) ve Altın Arasındaki Korelasyon Yükseliyor: Analistlere Göre BTC’ye Olan Güven Artıyor

Bank of America (BofA) analistlerine göre Bitcoin (BTC) ve altın (XAU) arasındaki artan korelasyon, Bitcoin’in güvenli liman olduğuna işaret ediyor.

BofA analistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss tarafından yayımlanan yeni bir araştırmaya göre devam eden kripto para ayı piyasasına rağmen yatırımcılar Bitcoin’e giderek daha güvenli bir liman olarak bakıyorlar. Analistlere göre makroekonomik çapta yaşanan krize rağmen Bitcoin fiyatı üzerinde görülen sakin hareketler ve S&P 500, Nasdaq, altın gibi geleneksel yatırım araçları ile artan korelasyon olumlu yorumlanabilir.

Verilere göre Bitcoin’in genellikle bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak görülen altınla olan korelasyonu bu yıl yükselişe geçti. Söz konusu uyum, ekim ayı başlarında yıllık en yüksek seviyesine ulaştı.

Analsitler, Bitcoin’in uzun zaman sonra nihayet enflasyonun risklerinden korunabilecek bir araç olarak görülmesinin uzun vade için kıymetli bir veri olduğunu ifade etti:

SPX/QQQ ile yavaşlayan bir pozitif korelasyon ve XAU ile hızla yükselen bir korelasyon, makro belirsizlik devam ettikçe ve bir pazar dibinin görülmesi devam ederken yatırımcıların Bitcoin’i göreceli bir güvenli liman olarak görebileceğini ortaya koyuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!