Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Adreslerinde Ortak Rekor

Glassnode verilerine göre içerisinde küçük miktarda da olsa Bitcoin (BTC) veya Ethereum (ETH) barındıran dijital cüzdan sayısında yeni bir rekor kırıldı. BTC ve ETH adreslerindeki bu yükseliş, Bitcoin ve Ethereum ağlarının daha aktif bir şekilde kullanılmaya başladığı anlamına gelebilir.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) takipçileri boğa piyasasının gelip gelmediğini merak ederken boğaların lehine sayılabilecek bir gelişme yaşandı. BTC/USD 13 bin 500 doların; ETH/USD ise 380 doların biraz üstünden işlem görürken Glassnode bu iki kripto paranın kullanıcı sayısı ile ilgili bir bilgi paylaştı.

Adres sayısında rekor kırıldı

Bitcoin (BTC) için boğa piyasasının geldiğini savunan isimleri destekleyecek bir gelişme yaşandı. Araştırma firması Glassnode verilerine göre bakiyesi sıfır olmayan Bitcoin adreslerinin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Firmanın verilerine göre 31 Ekim 2020 itibarıyla içerisinde çok az miktarda bile olsa Bitcoin bulunduran toplam adres sayısı 32 milyon 642 bin 515 oldu.

bitcoin-btc-toplam-adres

Ethereum, adres sayısındaki yükseliş bakımından Bitcoin’e eşlik etti. Glassnode verilerine göre içerisinde en az 0.1 ETH barındıran toplam adres sayısı 3 milyon 590 bin 870 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ethereum-toplam-adres

BTC ve ETH fiyatı olumlu etkilenir mi?

Bitcoin ve Ethereum adreslerinin çoğalması birçok kişi tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Kripto para analisti Cole Garner, ekim ayının başında bir tweet paylaşıp BTC adreslerindeki hızlı artışa dikkat çekti.

Garner, bu artışın arkasında yatan sebebin bullish olduğunu söyleyip grafiklerde görülen bu yükseliş trendinin yeni bir boğa piyasasını tetikleyebileceğini açıkladı. Bitcoin fiyatı, Garner bu fiyatları yaptığı sırada 10 bin 700 doların biraz üstündeydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!