Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor: Bitcoin Finansal Varlıklar İçinde En İyi Çözümü Sunuyor

Michael Saylor, katıldığı bir webinarda Bitcoin ve diğer alternatif finansal araçlar üzerinde konuşma yaptı. Şirketin yaptığı Bitcoin yatırımlarına da değinen CEO, Bitcoin’in alternatif varlıkların yarattığı 250 trilyon dolarlık probleme çözüm sunabileceğini söyledi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Kraken’in sunduğu bir webinarda Bitcoin ve finansal varlıklar hakkında konuştu. Saylor, genişletici para politikalarının hisse senedi, bono, tahvil, gayrimenkul gibi alternatif varlıkların tüm değerini düşürdüğünü ve Bitcoin’in bu durumda devreye girerek finansal sisteme büyük bir çözüm getirebileceğini iddia etti.

CoinMarketCap verilerine göre şu anda dolaşımda 18.530.275 BTC var ve piyasa değeri de 250 milyar dolar değerinde. MicroStrategy CEO’su ise Bitcoin dışındaki alternatif varlıkların toplam değerinin yaklaşık 250 trilyon dolar ettiğini söyledi. Açıklamasına göre bu varlıklar,  küresel çapta bulunan tüm finansal varlıkların %99.9’u ediyor. Decryp’te paylaşılan haberde, Saylor’un sözünü ettiği finansal varlıkların toplam değerinin 500 trilyon dolara yakın olabileceği ifade edildi. Aynı zamanda küresel gayrimenkul piyasasının 280 trilyon doların üzerinde olduğunun tahmin edildiği de söylendi.

Bitcoin genişletici para politikalarından olumsuz etkilenmiyor

Michael Saylor, Bitcoin dışındaki birçok finansal varlığın genişletici para politikasından olumsuz etkilendiğini düşündüğünü söyledi. Ardından çoğu kişinin finansal varlıkların yaşadığı düşüşü ve değer kaybını fark etmediğini vurguladı. Saylor, genişletici para politikasının yarattığı etkileri çok parası olan bir şirket ve çok sayıda çocuk bulunan bir ev arasında kurduğu benzerlikle anlattı. Betimlemesine şöyle devam etti:

“Çok parası olan bir şirket çok çocuk bulunan bir eve benziyor. Şimdi gelin çocukların olduğu odaya birisinin her yıl gelerek sıcaklığı 10 derece arttırdığını düşünün. 3-5 yıl o evde oturup çocukların yüksek sıcaklığa maruz kalmasını isteyebilirsiniz ya da risk alıp yeni bir eve taşınabilirsiniz. Yeni evi daha önce görmemiş olabilirsiniz fakat her yıl gelip sıcaklığı yükseltecek birisi de bulunmayacak. 

Asıl soru şu: taşınmaktan mı korkuyorsunuz yoksa kalmaktan mı? Burada önemli olan şey çocuklara yeteri kadar değer verip vermediğiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!