Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Yükselişe Geçti: 20.000 Dolar Üstünde Tutunamadı

Son 24 saatlik periyotta %3,5’a yakın değer kazanan Bitcoin (BTC), yaklaşık 20 gündür 1000 dolarlık bir aralıkta işlem görüyor.

ABD enflasyon verisinin %8,1 olan beklentilerin üzerinde açıklanmasıyla beraber %15’e yakın düşüş yaşayan Bitcoin, dün uzun zamanın ardından 19.600 dolar seviyesinin üzerinde mum kapanışı gerçekleştirdi.

Bitcoin Teknik Analizi

200 mumluk hareketli ortalamasının altında seyreden Bitcoin’in, bir düşen trendi bulunuyor. Düşen trendinin bulunduğu bölgede bir de hareketli ortalaması bulunan Bitcoin’de, bu seviyelerin kırılımının ardından bir yükselişten bahsedilebilir.

21.150 dolar seviyelerinde bulunan dirençlerini yukarı yönlü sert bir şekilde kırması durumunda Bitcoin’in 22 bin dolar seviyelerine kadar “rahat bir şekilde” yükselmesi bekleniyor.

Ancak direncinden tepki alması durumunda Bitcoin’in tekrar destek bulması beklenen bölgesi 18.600 dolar civarlarıdır. Bu bölgeden yeteri kadar destek bulamazsa Bitcoin, yeni dip arayışına geçebilir.

Belirtilen direnç seviyelerini yukarı kırması durumunda ise Bitcoin, 28 bin dolar seviyelerine kadar yükseliş performansı sergileyebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!