Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu Ölçütte Altını Geride Bırakıyor!

Sharpe oranı göre uzun vadeli  Bitcoin yatırımı yapmak, yine uzun vadeli altın yatırımı yapmaya kıyasla daha mantıklı.

Günümüzde dijital altın olarak adlandırılan Bitcoin sürekli altınla kıyaslanıyor. Kimileri Bitcoin’in altından daha fazla kazanç sağladığını söyleyerek Bitcoin’i, kimileri altının Bitcoin’den daha güvenilir olduğunu söyleyerek altını destekliyor.

Bitcoin ve altın arasındaki korelasyon

Araştırma firmalarından CryptoCompare, Bitcoin ile altın arasındaki bu rekabete dair yeni bir bilgi paylaştı. Sharpe oranını baz alan CryptoCompare ekibi Bitcoin’e yatırım yapmakla altına yatırım yapmak arasındaki farkı açığa çıkardı.

Sharpe Oranı Kullanıldı

Yatırımcılar Sharpe oranı kullanarak belli bir ürünün hem getirisini hem götürüsünü hesaplayabiliyorlar. Bu sayede yatırım yapmadan önce sadece bir varlığın size ne kadar kazandıracağını değil, o varlığın sizi ne kadar riskli bir duruma sokacağını da görmüş oluyorsunuz.

Sharpe oranını elde etmek için bir yatırımdan elde edeceğiniz gelirden risksiz faiz oranını çıkartıp, ulaştığınız sonucu standart sapmaya bölebiliyorsunuz. Çıkan sonucun yüksek olması genelde iyi bir yatırım yaptığınız anlamına geliyor.

Crypto Compare ekibi de Bitcoin ile altın yatırımları arasında bir kıyaslama yapabilmek için Sharpe oranını kullandı. Bitcoin’in ve altının önce 1 yıllık performanslarını kıyaslayan CryptoCompare, daha sonra bunların 4 yıllık performanslarını da değerlendirmeye aldı.

Hangisi Daha Mantıklı?

CryptoCompare tarafından yapılan bu araştırmaya Bitcoin ve altının yanı sıra S&P500 de dahil edildi. Yapılan bu araştırmalara göre altının son 1 yıl içerisindeki Sharpe oranı, BTC ve S&P500’a kıyasla daha yüksek.

Bitcoin, altın ve S&P500 kıyaslaması (1 yıllık), Kaynak

Fakat daha eski verileri de işin içine kattığımızda, yani 4 yıllık grafiğe baktığımızda durumun değiştiğini görüyoruz. Çünkü 4 yıllık veriler işin içine katıldığında Bitcoin; altını ve S&P500’ı bariz bir şekilde geride bırakıyor.

Bitcoin, altın ve S&P500 kıyaslaması (4 yıllık)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment