Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu Ortalamaya Göre 6 bin 700 Dolar Altına Düşmeyecek

Usta kripto para analisti PlanB Bitcoin için yaptığı yeni analiz ile Bitcoin fiyatının bir daha 6 bin 700 dolar altına düşmeyeceğini söyledi. PlanB tarafından yapılan bu Bitcoin analizi 200 haftalık hareketli ortalama verileri baz alınarak şekillendi.

Stok akış modeli ile tanınan ünlü Bitcoin analisti PlanB, dünkü Twitter paylaşımında yatırımcıları umutlandıran bir analiz paylaştı. Bitcoin için 200 haftalık hareketli ortalama verilerini yorumlayan PlanB Bitcoin’in alt limitini açıkladı.

Bitcoin fiyatının 2009 yılından beri 200 haftalık hareketli ortalamanın altına düşmediğini söyleyen PlanB bu seviyenin şu anda 6 bin 700 dolar olduğunu söyledi. Şu ana dek bu trendi hiç kırmayan Bitcoin bu geleneği sürdürürse fiyat bir daha hiçbir zaman 6 bin 700 dolar altına düşmeyecek.

bitcoin-btc-haftalik-ortalama
Bitcoin için 200 haftalık hareketli ortalama verileri, Kaynak

Bitcoin İçin Yükseliş Ümitlerini Koruyor

PlanB Bitcoin için geliştirdiği stok akış modeli ile tanınıyor. Bu modelde Bitcoin’in üretim hızı ile Bitcoin’e duyulan talebi baz alan PlanB BTC fiyatı için rekor tahminde bulunuyor. Ünlü ismin uzun vadeli Bitcoin analizi, fiyatın yüz binlerce dolara çıkabileceği yönünde.

Stok akış modelini hazırlarken halving döngülerinin önemini vurgulayan PlanB bu yıl yapılan halvingin etkilerinin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde hissedileceğini düşünüyor. Kendisi bu yüzden Bitcoin fiyatının 2021 sonuna dek 100 bin dolar olabileceğini düşünüyor.

Kısa Vadede Düşüş Korkusu Var

Bitcoin analistleri uzun vadede ümitlerini korusalar da kısa vadede olası bir düşüşten korkuyorlar. Chainalysis çıkışlı veriler borsalarda tutulan Bitcoin miktarının hızla artığını ve BTC’nin üstünde bir satış baskısı oluşmaya başladığını göstermekte.

Analist Berk Tavşan bugün paylaştığı Bitcoin analizi ile yatırımcıları yaşanabilecek ani bir kırılıma karşı uyardı. Bitcoin’de “bayrak oluşumu” olduğu söyleyen Tavşan 10 bin dolar altına işaret ederek alım tarafında konumlanmış yatırımcılara dikkatli olmayı önerdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment