Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Düşüş Kapıda mı? Borsa Verilerine Dikkat!

Chainalysis tarafından paylaşılan borsa verileri Bitcoin için yeni bir düşüş sinyali veriyor. Bazı Bitcoin uzmanları mart ayındaki kadar sert bir düşüş beklemeseler de yeni bir düşüş ihtimali yatırımcıları korkutmaya devam ediyor.

Chainalysis verilerine göre Bitcoin yatırımcıları dün kripto para borsalarına 36 bin 800 adet BTC gönderdi. Bu borsa verileri Bitcoin için endişe verici olabilir çünkü bu sayı 13 Mart tarihinden beri hiç bu kadar hızlı şekilde artmamıştı. Bitcoin fiyatı bu tarihte bir gün içerisinde 7 bin dolardan 4 bin dolara düştü.

Bitcoin İçin Yeni Bir Düşüş Tetiklenebilir

Chainalysis ekonomisti Philip Gradwell CoinDesk ekibine konuşarak kripto para borsalarına gönderilen Bitcoin miktarının bir süredir aşamalı bir şekilde artış gösterdiğini söyledi. Gradwell Bitcoin yatırımcılarının borsalara 20 Eylül’den bu yana gitgide daha fazla miktarda BTC gönderdiğini açıkladı. Usta isme göre bu Bitcoin piyasasının “güç kaybetmeye başladığına” işaret ediyor.

bitcoin-dusus-borsa
Bitcoin borsalarında tutulan BTC miktarı, Chainalysis

Kripto para borsalarında tutulan Bitcoin miktarının artması genelde ayıların lehine bir gelişme olarak yorumlanır. HODL yaparken Bitcoinlerini cüzdanlarında tutan yatırımcılar borsaya para transferi yaptıklarında bunu genelde o Bitcoinleri satmak için yaparlar.

Satış Baskısı Güçlenmeye Başladı

Borsa cüzdanlarında tutulan Bitcoin miktarının artması başlı başına bir düşüş sinyali vermeyebilir. Fakat kripto para borsalarındaki genel işlem hareketliliği de düşüş sinyallerinin yanmaya başladığını göstermekte.

Uzmanlar borsalara gönderilen Bitcoinlerin ne sıklıkla el değiştirdiğini görebilmek için “ticaret yoğunluğu” olarak adlandırılabilecek bir gösterge hazırladılar. Bu gösterge sayesinde borsaya giren bir adet Bitcoin’in ne yoğunlukta alıcı bulduğu, başka bir deyişle Bitcoin’e ne kadar yoğun bir talep duyulduğu görülebiliyor. Chainalysis bu göstergenin dün 1.75 seviyesine kadar düştüğünü ve bunun son bir yılın en düşük seviyesi olduğunu açıkladı.

Bu veriyi borsa cüzdanlarında tutulan Bitcoin miktarı ile birleştirdiğimizde; insanların borsalara Bitcoin gönderdiklerini ama borsalara gönderilen bu Bitcoinlerin alıcı bulamadığını görebiliyoruz. Bu; Bitcoin alıcılarının güç kaybettiğinin ve BTC üstünde bir satış baskısı oluştuğunun göstergesi olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment