Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Bazı Kripto Para Satıcılarını Kara Listeye Aldı

Çin merkezli tezgâh üstü (OTC) piyasalarda kripto para alım-satımı yapan işletmeler ağır yaptırımlarla karşı karşıya. Çin Merkez Bankası aldığı yeni karar ile ülkede kripto para yoluyla kara para aklama faaliyetlerinin önüne geçmeyi planlıyor.

Yerel medyada yayınlanan haberlere göre, Çin Merkez Bankası OTC işlem yapan bazı kripto para hesaplarına yasaklamalar getirdi. Kara listeye alınan hesaplar, 5 yıl boyunca çevrim içi işlem yapamayacak ve 3 yıl boyunca herhangi bir banka tarafından verilen kartları kullanamayacak.

Süreç Nasıl İşleyecek?

Bankaların risk yönetim sistemleri, OTC işlem yapan hesapları tespit ederek hesaplara kısıtlama getirecek. Sonrasında ise banka tarafından Çin Merkez Bankası’nın ilgili bölgesel şubesine, hesabın kara listeye alınması yönünde rapor verilecek. Listeye alınan hesap bilgileri daha sonra tüm Çin bankaları ile paylaşılacak ve yeni hesap açılmasını engellemek gibi yaptırımlar uygulanmaya başlanacak.

Çin Merkez Bankası, yasa dışı fonların çoğalmasını önlemek için 2020 yılının ilk aylarında ülkedeki yerel bankalarla ortaklık kurduklarını açıkladı. Yeni alınan “kara liste” kararının yalnızca kripto para işlemi yapanlar için değil genel bir karar olduğu açıklandı. Yapılan hamlenin, yasadışı finansal faaliyetler için caydırıcı bir önlem olması hedefleniyor.

Huobi: Kripto Paralar İçin Korkulacak Bir Şey Yok

Uygulamaya konacak olan yasağın tam olarak detaylı biçimde açıklanmaması kamuoyunda belirsizliklere yol açtı. OTC alım-satım yapan kimi kripto para işletmecileri, gelecekteki yaptırımlardan etkilenmemek için şimdiden işletmelerini kapattı. Fakat bazı kripto para takipçileri, bunun normal kripto para işlemlerini etkilemediğini öne sürüyorlar.

OTC işlemler yürütülmesine destek veren kripto para borsası Huobi yerel basına konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Olağan kripto para işlemlerinin yasaklamalardan etkilenmeyeceği; bu yaptırımların yalnızca kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetlerde geçerli olacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment