Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FEW Token İçin Skandal Gibi Airdrop Düzenlendi

Bir grup kripto para ‘influencer’ı bir araya gelerek FEW adlı yeni bir token oluşturdu. FEW token için Telegram üzerinden bir airdrop düzenlendi ve Telegram grubuna üye olan kişiler bu airdroptan faydalandılar. Fakat bu sırada üyeler arasında geçen konuşmalar kripto para camiasında büyük tartışmaya yol açtı.

Aralarında sektörün tanındık isimlerinin bulunduğu bir Telegram grubunda özel bir airdrop düzenlendi. MEME için düzenlenen airdrop’u kaçıran ve bunu “telafi etmeye” çalışan influencerlar, Uniswap üzerinden FEW adlı yeni bir token oluşturdular.

FEW adlı bu tokenı oluşturan kişiler, bu projeyi geliştirmek gibi bir niyetlerinin olmadığını açık bir şekilde ifade ettiler. Telegram üzerinden paylaşılan mesajlar bu kişilerin başlıca niyetinin bu tokenı pumplamak olduğunu gösteriyor. FEW geliştiricilerinin bu amaç doğrultusunda sıradan yatırımcıyı hedef almaları kripto para camiasında tepki gördü.

Telegram Grubunda Airdrop Düzenlendi

Onlarca kripto para influencerı bir araya gelerek özel bir Telegram grubu kurdu. Sektörün tanıdık isimlerinin yer aldığı bu grubu Ethhub kurucusu Anthony Sassano gibi isimler de destekledi. Bu grubun kurulma amacı isteyen herkesin kendi coinini oluşturabileceği Uniswap üzerinden FEW adlı bir token geliştirmek ve bunu; söz konusu Telegram grubuna üye olan influencerlara airdrop yoluyla dağıtmaktı.

FEW token alan bu isimler daha sonra bu tokenı pumplamanın ve insanları bu tokenı almaya ikna etmenin yollarını aradılar. Bu grupta yer alan “DeFi Dude”, bu sürecin nasıl ilerleyeceğini Telegram’daki şu mesajı ile açıkladı:

“Önce üyeleri toplayıp bir airdrop düzenleriz. Ne yapacağımıza ondan sonra karar veririz.”

few-coin-token-airdrop
FEW için açılan Telegram grubundan bir screenshot, Kaynak

Nugget’s News kurucusu Alex Saunders, yukarıdaki bu ekran görüntüsü paylaştı ve FEW skandalını sert bir dille eleştirdi. Grup üyelerinin yaptığı şeyi görünce “hayal kırıklığına” uğradığını söyleyen Saunders şu yorumu yaptı:

“Tanıdığım, güvendiğim insanların böyle bir şey yapmış olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Kimileri bunu şaka amaçlı yapsa da bazıları -kabul etse de etmese de- sadece para kazanmak için yapıyor.”

Uniswap İçinde Token Oluşturdular

Telegram grubuna 40’dan fazla üye toplayan bu influencerlar bunun ardından Uniswap’te FEW adlı bir token oluşturdular. ETH paritesi ile işlem gören FEW on binlerce dolarlık likidite topladı. 24 saat içerisinde bin 800 dolarlık ticaret hacmi elde eden FEW şu an Uniswap’te 4.72 dolar gibi bir değere sahip.

uniswap-few-airdrop-token
Uniswap’teki FEW profili, Kaynak

Kripto Para Camiasında Yoğun Tepki Gördü

Sektörün tanındık isimleri tarafından düzenlenen bu airdrop kripto para camiası tarafından hoş karşılanmadı. Anthony Sassano gibi isimlerin “şaka amaçlı” da olsa “FEW tokenını dumplayacak birilerini bulmamız lazım” tarzında bir açıklama yapmış olması birçok kişi tarafından eleştirildi. CoinDesk ekibinden tanıdığımız Zack Voell, “şaka” amaçlı geliştirildiği söylenen FEW hikayesini şöyle anlattı:

“Bir grup Ethereum influencerı bir araya gelip özel bir Telegram grubunda yeni bir shitcoin geliştirdi. Üyelerden biri açık açık “Bunu birilerine satmamız lazım” dedi ve daha sonra tokenı dumpladılar. Bu üye sonrada “Pardon, şaka yaptık” dedi.”

Kimileri Anthony Sassano’yu savunsa ve onun kötü bir niyeti olmadığını öne sürse de Aytunç Yıldızlı (Squanch) gibi isimler Sassano’nun bu tavrına tepki gösterdiler. Michael van de Poppe gibi traderlar da bu duruma bakıp “piyasanın şu anda ne kadar kötü durumda olduğuna” dikkat çektiler. Bu arada Sassano da kripto para camiasının güvenini yeniden kazanabilmek adına sahip olduğu FEW tokenlarını yaktığını, bu “dump” planına katılmak gibi bir niyeti olmadığını açıkladı.

https://twitter.com/sassal0x/status/1308533057557639168

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment