Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Airdrop ile Yarım Milyon Dolar Kazandırdı

Tamamen şaka amacıyla geliştirilmiş olan MEME token adlı bir altcoin, düzenlenen airdrop sonrasında pek çok kişinin yüzünü güldürdü.

ConsenSys yöneticilerinden Jordan Lyall, DeFi çılgınlığı diye tabir edilen kavram ve bu çılgınlıkta rol oynayan DeFi projeleri ile alay edebilmek için özel bir proje geliştirdi: MEME token. Lyall bu projeyi geliştirirken bir de Degenerator adını verdiği özel bir araç geliştirdi. MEME token bunun ardından adeta uçuşa geçti.

Altcoin Hazırlandı, Airdrop Düzenlendi

Lyall tarafından geliştirilen Degenerator adlı araç sosyal medyaya büyük ilgi gördü. Bu ilginin sonucunda Uniswap borsasında MEME adlı yeni bir token oluşturuldu. ERC-20 standardıyla hazırlanan bu tokendan 28 bin adet üretildi.

Token hazırlandıktan sonra sıra bunun için özel bir airdrop düzenlemeye geldi. MEME token; hayata geldikten dakikalar sonra airdrop yoluyla dağıtılmaya başladı. Telegram aracılığıyla düzenlenen bu airdrop ile herkese 250’şer tane MEME dağıtıldı. Ayrıca bu tokenları almak da bir hayli kolaydı. Kullanıcıların yapması gereken tek şey Telegram üzerinden gönderilmiş linki açıp basit bir Google formu doldurmaktı.

Poloniex Duyurusu ile Uçuşa Geçti

MEME token ilk dağıtılmaya başladığında 20 dolar gibi bir fiyata sahipti. Fakat tokenın fiyatı ilerleyen haftalarda yükseldikçe yükseldi. Dev kripto para borsası Poloniex MEME tokenı borsaya ekleyeceğini açıkladıktan sonra ise fiyat adeta uçuşa geçti.

meme-token-altcoin
MEME token grafiği, CoinGecko

MEME kullanıcıları bu token ile işlem yapabilmek için Uniswap, Balancer, 1inch, Hoo, Mooniswap gibi borsaları kullanabiliyorlardı. Bunların arasına Poloniex de eklenince MEME’in popülaritesi artmaya başladı. Şaka amaçlı geliştirilen bu token tüm bu gelişmeler sayesinde bin 900 dolar gibi bir fiyata ulaştı. MEME bu sayede airdroptan faydalanan kişilere yarım milyon dolardan fazla kazanç sağladı.

Erken Satanlar da Oldu

MEME tokenın şu anda neredeyse 2 bin dolardan işlem görüyor olması; airdrop sırasında yüzlerce MEME alan herkesin yüz binlerce dolar para kazandığı anlamına gelmiyor. Çünkü birçok yatırımcı airdroptan aldığı tokenları bu kadar uzun süre beklemeden satma kararı aldı.

EthHub kurucularından Anthony Sassano erken satış yapan isimlerden yalnızca biriydi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Sassano, airdroptan aldığı tokenları “ilk günden sattığını” açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment