Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap (UNI) Kullanıcısı Piyangoyu Kazanmış Kadar Oldu

Uniswap kendi kripto para birimi olan UNI tokenı piyasaya sürdü. Binlerce yatırımcı UNI için düzenlenen airdrop sayesinde binlerce dolar kazandı. Bu sırada binlerce değil; yüz binlerce dolar kazanan yatırımcılar da oldu.

Hiç şans oyunu oynamamış birine piyango çıkması mümkün müdür? Eğer o kişi 1 Eylül öncesinde Uniswap kullanmışsa, mümkündür. Çünkü bir Uniswap kullanıcısı geçmişte yaptığı işlemler sayesinde 100 binden fazla UNI tokenı kazandı. Bu tokenlar anlık piyasa fiyatı üstünden yüz binlerce dolara denk gelmekte.

Neredeyse Yarım Milyon Dolardı

Uniswap (UNI); bir airdrop düzenleyip 1 Eylül tarihinden önce platformu kullanmış olan herkese 400 adet token dağıttı. Şu anda Binance, KuCoin, Huobi, OKEx, Poloniex, FTX gibi borsalarda listelenmiş; ek olarak Coinbase Pro’da da listelenecek olan UNI bu kullanıcılara binlerce dolar kazandırdı. Airdrop sayesinde 400 UNI alan kullanıcılar bu tokenların tanesini (anlık kur ile) 3.81 dolara satabilirler.

Düzenlenen bu airdrop sırasında herkese standart olarak 400 UNI dağıtıldı. Ancak 1 Eylül öncesinde Uniswap’e likidite sağlamış olan kullanıcılar, bu faaliyetleri doğrultusunda fazladan UNI alma hakkı kazandılar. Sosyal medyada Private Chad adlı bir kullanıcının paylaştığı bilgilere göre bir kullanıcı 128 bin 801 adet UNI aldı.

uniswap-uni-airdrop
128 bin UNI kazanan kullanıcının profili, Kaynak

Bu Uniswap kullanıcısının piyangoyu kazanmış birinden pek de farkı olmadığı söylenebilir. Çünkü airdrop ile kazanılmış olan bu tokenlar an itibarıyla neredeyse yarım milyon dolara denk geliyor.

Etherscan üstünden yapılan araştırma sonucunda bunun hangi adres olduğunu görmek de mümkün. 0xcFBcFeB042FE7267ed5EcA7812b1F1732532d0a0 şeklindeki bir Ethereum adresine bundan tam 5 saat önce yüklü miktarda token girişi olmuş. Bu adrese giren toplam UNI miktarı, yukarıdaki görüntüdeki miktar ile birebir uyuşmakta: 128 bin 801.

uniswap-uni-airdrop
Airdrop sonrasın 128 bin 801 adet UNI alan kullanıcı

Listeleyen Listeleyene

Bazı altcoin yatırımcıları aldıkları kripto paranın büyük bir borsada listelenmesi için haftalarca beklemek zorunda kalırlar. Fakat aynısı UNI için söz konusu değil. Hatta UNI; tanıtımı yapıldıktan sadece 1 saat sonra Binance’te listelenmeye başladı.

UNI’yi listeleyen borsaların sayısı ilerleyen saatlerde de hızla artmaya başladı. Binance’in yanı sıra OKEx, Huobi, KuCoin, FTX, Poloniex gibi dev borsalar da bu kripto parayı listeleyeceklerini açıkladılar. Hatta Huobi; Uniswap airdrop’undan aldığı 400 tokenı borsaya yatıran kullanıcılara bonus vereceğini duyurdu.

huobi-borsa-uniswap-uni
Huobi’nin UNI için yaptığı bonus duyurusu
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment