Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether (USDT) 15 Milyar Dolar Barajını Aştı

Tether tarafından üretilen USDT tokenının toplam piyasa değeri 15 milyar doları aştı. Ethereum, Tron gibi birçok farklı platformda faaliyet gösteren USDT böylece 11,2 milyar dolarlık piyasa değeri olan XRP’ye 3,8 milyar dolar fark atmış oldu.

Dünyanın en büyük sabitkoin üreticisi olan Tether; bugün itibarıyla yeni bir rekora imza attı. USDC gibi rakiplerine bariz bir fark atan USDT; XRP ile arasındaki farkı da açtıkça açıyor. CoinGecko gibi kaynaklar USDT’nin anlık piyasa değerinin 15 milyar doları aştığını gösteriyor.

Yeni Bir Baraj Daha Aşıldı

USDT’nin piyasa değeri son birkaç ay içerisinde milyarlarca dolar artış gösterdi. Tether bu artış sonucunda nihayet 15 milyar dolar (Bitcoin’in piyasa değerinin %7.5’i) barajını aşmayı başardı. Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino da sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşarak Tether’ın bu serüvenini değerlendirdi.

USDT’nin piyasa değeri 2019’un sonunda 4 milyar dolar civarındaydı. Bu sayının 11 milyar dolar artması ise yalnızca 9 ay sürdü. USDT’nin ne kadar hızlı büyüdüğünü göstermek için şöyle bir sıralama yapmak mümkün olabilir:

  • 0’dan 5 milyar dolara: 5 yıl,
  • 5’ten 10 milyar dolara: 102 gün,
  • 10’dan 15 milyar dolara: 54 gün,

Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino da bu duruma dikkat çekip, sosyal medya hesabından USDT için “sırada ne var?” gibi bir mesaj verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment