Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Saxo Bank Analisti: Bitcoin Bu Sene 100.000$’ı Bulabilir

Kay Van-Petersen 2018 yılının Bitcoin’e yükseliş ve Ethereum’un geleceğine parlaklık getireceğine inanıyor.

Kripto paralar bu ara zor bir süreçten geçiyor: Bitcoin fiyatı $10.000‘in altına, yani 5 Aralık’tan beri en düşük rakama düştü. Değerinde düşüş yaşayan tek birim de o değil. Ethereum ve Ripple gibi Bitcoin rakipleri de bu düşüşü yaşadı. Buna rağmen bazı uzmanlar hala iyimser yaklaşıyor.

Saxo Bank analisti Kay Van-Petersen, kripto para dünyasında önemli bir konuma sahip. O, Bitcoin’in yükseleceğini tahmin edenlerden: Van Petersen 2017 yılında Bitcoin fiyatının 2.000$’ı bulacağını söylemişti. Bu tahmini 2016’nın Aralık ayında, Bitcoin daha $900 altındayken yapmıştı. Düşük ihtimalli bir tahmindi fakat yine de haklı çıktı.

Bu salı, Van Petersen yeni bir tahminde bulundu: Bitcoin’in bu sene içinde 50.000$ ve 100.000$ arasında bir değere çıkacağını söyledi. Analist:” Öncelikle, bitcoinde bir düzeltme yaşamamız hakkında tartışabiliriz, bir noktada yüzde elli oranında düşüş yaşadı, ki bu da gayet normal. Ama hala vadeli işlemlerin belirgin etkilerini göremiyoruz.” dedi.

Bitcoin vadeli işlemleri Aralık 2017’de yayımlandı. İşlem hacmi hala düşük olsa da bu hareketin potansiyeli hala kendini göstermiş değil.

Ancak Van-Petersen Bitcoin’in 2018’de daha büyük yatırımları çekeceğine inanıyor. Olan ilgideki artış üstel değil, fakat gelişim sürecindeki en ufak bir adım bile kripto para piyasasındaki yasallaşma adına bir katkıda bulunabilir.

Van-Petersen’in daha sene başından yaptığı bu tahminlere bazı eleştiriler dikkat çekti. Son zamanlardaki fiyat düşüşünün sebebi Güney Kore ve Çin’deki piyasa durumu olarak gözüküyor.

Bu ülkeler Bitcoin’in durumunda hep büyük bir rol oynadı. Son zamanlarda Güney Kore’de, kripto para satışının yasaklanma ihtimalı vardı. Çin’in bu konuda eksik kalır yanı yoktu: merkez bankası her türlü kripto para ticaretinin yasaklanması adına planlarını açıkladı. Bu gelişmeler, kripto para borsalarındaki düşüşlere yol açtı.

Yine de, Van-Petersen bu krizi sonun başlangıcı olarak görmüyor. Bu durumu Bitcoin için gayet doğal buluyor. Bitcoin’in belli bir fiyat aralığında bir süre boyunca gelip gittiğini ve zamanı geldiğinde tekrardan doğrularak belirgin bir yükseliş yaşadığını söylüyor.

Analistin  bir diğer önemli tahmini ise Ethereum’daki yükseliş tahmini. Ethereum 2017’de bir sürü yancı topladı, ve 2018 yılı adına yüksek beklentiler uyandırdı. Van-Petersen’in fikirlerini destekleyecek bazı kanıtları var: “Ethereum Bitcoin’den sonra geldi, onun Bitcoin’den daha farklı bir liderliği var. Ölçeklendirme sorununa çözüm üretme konusunda daha ilerde görünüyor. Ve onun cephesindeki işlemlerin diğer para birimlerini gölgede bıraktığını görebiliyorsunuz.”

Durum genel olarak böyle olsa da, farklı yatırımcıların, analistlerin ve uzmanların kripto para piyasasının geleceği hakkındaki fikirleri ayrılıyor. Borsa gittikçe daha fazla hayran ediniyor, bu sırada geleneksel yatırımcılarımız şüpheci yaklaşıyor. Kay Van-Petersen’ın tahminleri çok uzun vadeli. Fakat 2016’nın sonunda yaptığı tahminler de riskliydi- buna rağmen sonunda doğru çıktı.

Kaynak: Coinspeaker

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • idris meşeci
    Posted 17 Ocak 2018 - 18:07 18:07

    2.000$’ı 20.000$ olmasın

Leave a comment