Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Bankası, Kripto Para Borsası Açacak

Güney Kore ve Çin’in aksine Japonya, Bitcoin pazarına çok daha sıcak ve ülkede bu sektör gelişime bir hayli açık. Devletin de diğer ülkelerin aksine destekleyici politikalar güttüğü Bitcoin ve kripto para ticaretinde, Japonya’nın en büyük bankası MUFG de söz sahibi olmak istiyor. Japonya basınında çıkan haberlere göre, ülkenin en büyük bankası, yakında bir kripto para borsası açarak kullanıcılarına hizmet vermeye hazırlanıyor.

Mitsubishi UFJ Grubu’nun elinde bulunan MUFG bankası, dünyadaki en büyük 4. banka konumunda bulunuyor. Bankanın, bu finansal yıl içinde yeni bir kripto para borsası açarak kullanıcılarına hizmet vermeye başlayacağı belirtilirken, kripto para borsasının açılması ve yasal prosedürlerin halledilmesi için banka, Japonya Ekonomi bakanlığı ile sıkı bir çalışmanın içine girmiş durumda.

MUFG Borsası ve Sabit Koin

Bankanın bu borsayı açıp, kendi kripto parasını da yakın dönemde tanıtması beklenirken, borsanın açılmasındaki temel amacın ise, insanların MUFG koinini kullanarak alışveriş yapıp bir şeyler satın alması olduğu ifade edildi. Bu koinin fiyatını sabitlemeyi düşünen Japon Bankası, bu sayede kripto para piyasasında sıkça karşımıza çıkan spekülasyon ve yönlendirmelerin de kullanıcılarını fazla etkilememesini amaçlıyor. Alış verişin yanı sıra anlaşmaların imzalanması ve gayrimenkullerin alınmasında da kullanılması planlanan bu paranın şu an için 1 Japon Yenine eş değer olması planlanıyor. Ancak tamamen bir sabitlik de istemeyen banka, ücretin en azından en belirli değerler arasında tutulması görüşünde birleşiyor.

Para, Japonya’da birçok alışverişte ve diğer alanlarda kullanabilecek ve pek tabii ki, global borsalara geçtiği zaman da diğer ülkelerden insanlar o paraya yatırım yapabilecek konuma gelecekler. Bu paranın Japonya’nın diğer büyük bankası USTD’nin desteklediği Tether’e alternatif olarak, devlet para birimi kullanılmayan al – satlarda kullanılması amaçlanıyor.

Farklı Bir Yaklaşım Daha

Bankanın aynı zamanda kullanıcıları için farklı bir alternatif sunmayı planladığı da sızan haberler arasında. Buna göre, MUFJ Trust adı verilen sistemle, kripto para piyasasında yer alan kullanıcıların kripto paraları, kendilerine özel güvenli bir cüzdanda tutularak bankalarda saklanacak. Bu sistem, kaldıraç ticareti yapan birçok kişinin de kullandığı  bir uygulama ve Japon bankası, bu sayede son dönemde sıklıkla karşımıza çıkan borsa hacklenmesi gibi durumlarda kullanıcılarını mağdur etmemeyi amaçlıyor.

Bu sistem ile aynı zamanda güvenlik kontrollerini de sağlama almayı amaçlayan MUFG, kullanıcılarının hesaplarındaki anormal aktiviteleri de anında saptamayı amaçlıyor. Aynı zamanda aşina olunmadık gönderim adresleri de, bu sayede saptanıp, gönderim gerçekleştirilmeden önce incelemeye alınacak.

Bu sistemin, ilk önce yalnızca Bitcoin için kullanılacağı belirtildi. MUFG’nin, bu sistemi 2018’in Nisan ayında uygulamaya koymaya hazırlandığı belirtilirken, burada Bitcoin’in öncelikli olarak seçilmesinin arkasında yatan sebebinin ise kripto para piyasasının lider oyuncusunun, değerli ve güvenilir bir parça olarak görülmesi olarak ifade edildi. Patent başvurusndaki bilgilere göre ise bu sistem, kripto para piyasaları arasında ilk defa kullanılacak.

Elbette ki bu sistemden faydalanmak, bir miktar paraya mal olacak fakat kullanıcılar, bankanın, kripto paralarını güvenle sakladığını bilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment