Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UNICEF Blockchain Startuplarına Yatırım Yapacak

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Dünya genelindeki çocuklara yardım edebilme potansiyeli olan erken aşamadaki Blockchain startuplarına yatırım yapmayı hedefliyor.

16 Ocak’ta yapılan duyuruya göre UNICEF, akıllı kontratları, tokenları, madenciliği ve veri analizini de içinde barındıran açık-Blockchain odaklı olan ve yeni kurulmuş startuplara 50 bin ile 90 bin $ arasında yatırım yapmayı planlıyor.

Yapılan duyurunun bir kısmı şu şekilde:

“Ölçeklenebilir ve küresel olarak uygulanabilir olan yeni ve çığır açıcı yollarda dağıtılmış ana defter teknolojisini kullanan şirketler ile ilgileniyoruz.”

Kar amacı gütmeyen kuruluş, UNICEF Yenilik Fonu önderliğinde yürütülen bu yeni girişim ile birlikte Blockchain teknolojisini insancıl amaçlar uğruna kullanmak istiyor.

UNICEF, Blockchain odaklı startuplara yatırım yapmanın yanında bu startuplar arasından seçilmiş bazı projelere UNICEF Ventures ekibi aracılığıyla teknik destek de sağlayacak. Böylelikle startuplar yatırım almanın yanı sıra aldıkları teknik destek ile birlikte iş modellerini ve stratejilerini daha da geliştirebilecekler.

Daha önce UNICEF’in para aktarma işlemlerini kolaylaştırmak adına Ethereum tabanlı akıllı kontratları test ettiğini bildirmiştik. UNICEF bunun yanında 2016 Kasım’ında Güney Afrika’daki bir blockchain startupına da yatırımda bulunmuştu.

UNICEF’in Yenilik Girişimleri Ofisi’nin başındaki isim olan Chris Fabian, yapılan bu hamlenin yeni şirketleri bulma ve büyütme yolundaki ilk adım olduğunu düşünüyor:

“Merkezi işlem görevlerini yapmak için belki Bitcoin Blockchain’ini veya diğer dağıtılmış ana defterleri çok yakın bir gelecekte kullanıyor olacağımıza inanıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment