Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UNICEF Ethereum Tabanlı Bir Uygulama Test Ediyor

UNICEF(Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu)’in Ventures adı verilen birimi, kuruluşun para transferlerini organize etmelerine yardımcı olabilecek yeni ve gelişmekte olan bir teknoloji bulmaları için görevlendirildi.

Kamusal güvenini arttırmak amacı ile Ventures Ethereum tabanlı akıllı kontrat uygulamasını internet üzerinden para transferlerinde “güven maliyeti“ni azaltmak ve şeffaflığı arttırmak için test ediyor.

Uluslararası şeffaflığın iyileştirilmesi

UNICEF Ventures şu anda üstlenmekte oldukları çalışma ile şeffaflığını arttırmayı umuyor.

Uluslararası işlemlerin izlenmesi oldukça zordur. Yalnız bir organizasyonun tamamen şeffaf olabilmesi için bu izleme gereklidir.

UNICEF ortakları akıllı kontratlar aracılığıyla Ether tokenları alabilir ve hesabı onaylanmış kullanıcılarla çalışabilir.

Böylece organizasyonun çalışma biçimi şeffaf ve izlenebilir olacaktır.

Kamusal şeffaflığın arttırılması

Ventures tarafından tasarlanan bu ağ üzerindeki işlemler, aynı zamanda tamamen kamusal olarak denetlenebilir. Yani akıllı sözleşme sistemi içerisinde UNICEF için yapılmış olan tüm faaliyetlerin kamuya açık ve incelemeye açık olacağı anlamına geliyor.

Çocuklara uluslararası alanda yardım etmeyi taahhüt eden bir birim olarak  UNICEF’in kamuya açık şeffaflık ilkesi güveni büyük ölçüde arttıracaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment