Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ViaBTC Bulut Madencilik Ücretlerini Artırıyor

Çin’in kripto para madencilik platformlarından olan ViaBTC, bulut madenciliği bakım ücretlerinde düzenlemeye gidileceğini açıkladı. Söz konusu bu düzenlemede ülkedeki baskının etkili olduğu görünüyor.

11 Ocak tarihinde yayınlanan bildiride ViaBTC, AntMiner S9 bulut madenciliği sözleşmesinin bakım ücreti oranını %6‘dan %50‘ye geçici olarak artıracağını açıkladı. Çeşitli verilere göre, madencilik havuzu şu anda küresel hesaplama gücünün %13,8‘ini oluşturuyor.

12 Ocak saat (UTC) 08.00‘den itibaren geçerli olan bu değişikliğin, Çin’de son dönemlerde ortaya çıkan kaynak kıtlığının bir sonucu olduğu söyleniyor.

“Son zamanlarda politika değişiklikleri nedeniyle uzun vadeli hosting ortaklarımızdan bazıları, Çin’in madencilik için gerekli kaynaklarının seyrekleşmesi ile çiftlik kapatmanın eşiğindeler. Bu gelişmeler bulut madenciliği operasyonlarında zarara neden oluyor.”

Bu bildiri şirketin kripto para madenciliği sözleşmelerini 8 Ocak tarihinde kapatacağını ilan etmesinden sadece birkaç gün sonra geldi. Raporlara göre Çin’deki düzenlemeler, kripto para madenciliği şirketleri için vergi, elektrik ve arazi avantajlarını azaltmayı hedeflemekte.

Gelen sorular üzerine ViaBTC, bildiri hakkında daha fazla açıklama yapmak istemedi.

Açıklamaya göre şirket, AntMiner S9 bulut madenciliği sözleşmelerini 18 Ocak tarihinden önce sona erdirmek için başvuru olanağına sahip. Bu geçici değişikliğin ne kadar süreceği henüz belirtilmedi.

Bu arada yapılan açıklamada, AntMiner D3 veya L3 sözleşmelerinin bakım ücreti oranının %6‘da kaldığı ancak fesih durumunun henüz mevcut olmadığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment