Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bu Yatırım Danışmanının Fikrini Böyle Değiştirdi

Bitcoin hakkında 2014 yılında yapmış olduğu olumsuz yorumları ortaya çıkan yatırım şirketi Gerber Kawasaki CEO’su, BTC hakkında pozitif bir gelişme haberi verdi. CEO, danışanlarına 2021’in ilk çeyreğinde Bitcoin ve kripto para tavsiyesi vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Yatırım şirketi Gerber Kawasaki CEO’su Ross Gerber, 2021’in ilk çeyreğinde Bitcoin ve kripto para danışmanlık hizmeti vermeye başlayacaklarını açıkladı. Bu hizmetle ABD’de bir ilk olacaklarını söyleyen CEO, kripto para borsası Gemini‘yi işaret etti.


CEO’nun yaptığı açıklamanın ardından Gerber’in 2014 yılında Bitcoin hakkında yapmış olduğu olumsuz yorumlar gün yüzüne çıktı. Signal Advisors CIO’su Phil Bak, Twitter’da Gerber’in eski bir yorumuyla son paylaşımını karşılaştırdı. Gerber’in 2014 yılına ait yorumunda Bitcoin’in 385 dolar olduğunu yazan Bak, son yorumunda ise BTC’nin 23 bin dolara çıkmış olduğunu ekledi. Bu karşılaştırmaya cevap veren Ross Gerber, “2014’te Bitcoin işlemleri yapıyordum. Tarihe bakın. Çok iyi sonuçlandı. İşi en iyisinden öğrendim.dedi.

Yatırım danışmanı 2014’te neler söyledi?

Ross Gerber’in gün yüzüne çıkan 2014 yılına ait Bitcoin yorumu, “İnsanlar Bitcoin fiyatının bir yıl öncesine göre %60 oranında düştüğünü umursamıyor. Artık BTC bir işe yaramayacak.” oldu. Açıklamasının ardından gelen yorumlara cevap da veren olan Gerber, Bitcoin’in temelde kusurlu olduğunu, insanların parayı değerli kılan şeyin ne olduğunu anlamadıklarını söyledi.

Bununla birlikte altın ve Bitcoin karşılaştırması da yapmış olan uzman, bir kullanıcıya “Altının bir değeri var. Bitcoin ise hiçbir şey tarafından desteklenmiyor ve kaybolabilir.” diye cevap verdi. Altınla ilgili yorumlarına devam eden Gerber, “Altın, Bitcoin’in olmak istediği şeydir. Fakat bunun için 5000 yıllık bir geçmişi yok.” yorumunu da yaptı.

Ross Gerber kimdir?

Ross Gerber, Gerber Kawasaki yatırım şirketinin CEO’sudur. Ross, şirketin yatırım operasyonlarını yönetirken bireysel müşterilere de hizmet vermektedir. CNN, CNBC, Fox Business, Bloomberg ve Reuters gibi büyük haber ajanslarında yer almayı başaran Gerber, Forbes’da yazarlık da yapmaktadır.

Çeşitli müşteri tabanıyla çalışan Gerber, şirketini teknoloji ve sosyal medyayı kullanarak fintek alanında lider konuma taşıdı. Şirketin kuruluşundan bu yana ise hedge fonları 50 milyon dolardan 1.1 milyar dolara çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!