Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Duyurdu Bu Altcoin Rekor Kırdı: Injective Protocol (INJ) Nedir?

Coinbase Custody tarafından destekleneceği açıklanan Injective Protocol (INJ) fiyatı kendi rekorunu kırdı. Coinbase duyurusunun ardından %40’ın üzerinde yükseliş gösteren INJ, CoinGecko platformunda da en çok aratılan kripto paralar arasına girdi. 

2018’de piyasaya sürülen ve kullanıcılarına çevrim dışı depolama çözümü sunan Coinbase Custody yayınladığı bildiri ile Injective Protocol’ü (INJ) destekleyeceğini duyurdu. Twitter üzerinden paylaşılan gönderiye göre kullanıcılar artık  Coinbase Custody ile INJ coinleri için yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilirler.

INJ coin, Coinbase açıklamasının ardından bir sıçrama göstererek fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5,12 dolara çıkarmayı başardı. Sonrasında hafif bir gerileme yaşayan INJ yazım esnasında son 24 saatte %40’a yakın artış gösterdi. Duyurunun ardından Injective Protocol CoinGecko’da en çok aratılanlar arasına girdi.

Son 24 saatte fiyatını 3,40 dolar bandından 5,12 dolara taşıyan INJ için günlük ticaret hacmi ise 97.3 milyon doları işaret ediyor. Yaklaşık 65 milyon dolarlık piyasa değeri ile INJ, en değerli kripto paralar arasında 142. sırada konumlanıyor.

injective-protocol-inj
Injective Protocol (INJ) için 24 saatlik fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Injective Protocol (INJ) nedir?

Injective Protocol kendini merkeziyetsiz türev varlıkların ve DeFi’nin tüm potansiyelini ortaya çıkan bir platform olarak tanımlıyor. Proje, Cosmos tabanlı Injective Chain sayesinde cross-chain işlemleri kolaylaştırmayı amaçlar. Injective Chain ağı sahiplik kanıtı (Proof-of-Stake) algoritmasını kullanır. Injective platformu, kullanıcılarına sıfır işlem maliyeti önerirken türev piyasasında merkeziyetsiz cross-chain işlemler gerçekleştirmelerine olanak tanır.

Binance Labs tarafıdan desteklenen ilk proje olan Injective Protocol’ün yerel kripto parası INJ’dir. INJ yatırımcıları protokolün yönetiminde söz sahibi olabilir, likidite madenciliği ve staking gibi faaliyetlerde bulunabilir. Maksimum arzı 100 milyon olarak belirlenmiş olan INJ için dolaşımdaki arz 13.5 milyondur. INJ coin şu an Binance, Hotbit, Uniswap, Gate.io ve Polniex gibi platformlarda listelenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!