Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP İçin Bir Kötü Haber Daha: Bitwise, XRP pozisyonunu kapattı

XRP yatırımcıları son iki gündür kendilerini büyük bir kabusun içerisinde gibi hissediyor olabilir. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’ın SEC’nin şirkete dava açacağı duyurusundan sonra beklenen oldu ve SEC dava bildirisini resmen yayımladı. Bu haber ile beraber XRP fiyatı ABD doları karşısında %40’dan fazla değer kaybetti. Ancak birbiri ardına gelen kötü haberler, düşüşün katlanmasına neden olabilir.

XRP için kötü haberler silsilesi bitmedi 

Ripple’a yönelik menkul kıymet davası daha yeni başlıyor. Buna rağmen şimdiden üç kripto para borsasının XRP’yi platformdan kaldırmak için düğmeye bastığı biliniyor. Borsalardan sonra yeni bir kötü haber ise Bitwise yatırım fonundan geldi.

Bitwise, yayınladığı bildiride SEC tarafından Ripple’a açılan dava nedeniyle XRP pozisyonunu tasfiye ettiğini duyurdu. Bitwise’ın yatırım fonu aslında 9 Aralık tarihinde açıldı ve toplam piyasa değerine göre en büyük 9 kripto para birimini temel alacak şekilde tasarlandı. XRP bu fonun portföyünün %3,8’lik kısmını oluşturmaktaydı.

Messari yöneticisi Ryan Selkis ise bu durumu ileriye dönük birkaç tahmin ile yorumladı. Selkis Bitwise’ın genel yatırım fonundaki bütün XRP’lerini sattığını belirttikten sonra, iki önemli ve dikkat çekici iddiada bulundu:

  • Büyük ihtimalle Graycale yakında bu olayın devamını getirecek,
  • Birçok kripto para borsası da buna katılacak.

Selkis daha önce XRP ticari hacminin büyük bir kısmının sahte hacim (wash trading) olduğunu belirten araştırması nedeniyle XRP yatırımcıları tarafından sevilmeyen kişi ilan edildi.

XRP’nin delist riski hala sürüyor

Henüz önde gelen kripto para borsalarından herhangi birisinin delist haberi vermediği biliniyor. Ancak Larry Cermak tarafından yapılan anketin anlık sonuçlarına bakıldığında, topluluğun ilk olarak Coinbase’in XRP delist haberi verebileceği görülmekte. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!