Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatı, Donald Trump’ın Son Hamlesi ile Yükselebilir mi?

Bütün gözler açılan dava sonrasında Ripple ve XRP‘ye odaklanmış durumdayken Bitcoin’i (BTC) hareketlendirebilecek bir gelişme görüldü.  ABD kısa süre önce 900 milyar dolarlık koronavirüs yardım paketini onayladı. Donald Trump ise son anda buna karşı çıktığını açıklayarak, yardım paketini büyütmek istediğini dile getirdi. Peki bu durum Bitcoin fiyatını nasıl etkileyebilir? 

Donald Trump teşvik ödemelerini arttırmak istiyor 

ABD’nin 900 milyar dolarlık koronavirüs yardım paketini onayladığı gün, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü hareketlenme yaşadığı görüldü. Başkan Donald Trump ise vatandaşlara yapılacak 600 dolarlık ödeme teşvik programını “rezalet” olarak tanımlayarak bunu değiştirmek istediğini ifade etti. Trump, 600 dolarlık ödemeyi 2.000 dolara kadar çıkartabileceği bir teşvik programını geçirme niyetinde.

“Kongre’den bu planı düzeltmesini ve gülünç derecede düşük olan 600 dolarlık ödemeyi 2.000 dolara veya çiftler için 4.000 dolara çıkartmasını istiyorum.”

900 milyar dolarlık Kovid-19 teşvik paketi ise geçtiğimiz Pazar günü onaylandı. Trump bu onaydan sonra direkt olarak ödeme limitini arttırma yetkisine sahip değil. Kongre’deki demokrat kesim ise Trump’ın açıklamasından sonra benzer bir açıklama yaparak ücret yükselişini desteklediklerini belirtti.

Bitcoin bu ödemeden nasıl etkilenecek? 

Sözcü Nancy Pelosi, kendi tarafının bu miktarı yükseltmeye hazır olduğunu belirtti. Bu açıklamalara rağmen hala 600 dolarlık ödemelerin 2.000 dolara arttırılıp arttırılmayacağı veya bunun ne zaman yapılacağı bilinmiyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise yasanın onaylanmasından sonra ABD vatandaşlarının “önümüzdeki haftadan itibaren” destek ödemelerini alabileceğini belirtmişti.

Daha önce açıklanan teşvik paketi ile Bitcoin fiyatının yükselişe geçtiği biliniyor. Mart ayının sonlarında onaylanan paket ile beraber vatandaşlara minimum 1.200 dolarlık ödeme yapıldı. Bunun yine benzer bir etki yaratıp yaratmayacağı bilinmiyor. Ancak Bitcoin’in sahip olduğu sınırlı arz ve enflasyona dayanıklı modeli, daha fazla itibari para basılmasını BTC için avantaja dönüştürebilir. Nitekim ABD’nin ilk koronavirüs teşvik paketi dönemindeki BTC fiyatı ile son günlerdeki BTC fiyatı arasındaki fark bunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu fon ile o tarihlerde Bitcoin alanların ise Aralık 2020 sonları itibarıyla teşvik ödemelerini yaklaşık %300 arttırma şansları olabilirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!