Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Garanti BBVA, Kripto Para Reklamları Vermeye Başladı

Kripto para sektörü özellikle 2020 yılında Türkiye’de en çok konuşulan alanlardan birisi haline geldi. Bitcoin (BTC) fiyatının 3.000 dolar bandından 24.200 dolara kadar yükselmesi ise bu popülerliğin arkasındaki temel unsur olarak görülüyor. Türkiye’nin önde gelen bankalarından Garanti BBVA ise kripto para odaklı reklam vererek bu ilginin ne kadar yüksek olduğunu ortaya koydu. 

Garanti BBVA, kripto paraları anlatıyor 

2019 yılı verilerine göre Garanti BBVA Türkiye’nin en büyük dördüncü bankası konumunda. Henüz kripto para hizmeti vermeyen Garanti BBVA’nın sosyal medya platformları üzerinde kripto para reklamı vermesi ise Türkiye’deki kripto para sektörü açısından oldukça olumlu.

Yayınlanan reklama bakıldığında bunun genel olarak kripto paraları anlattığı görülebilmekte. Garanti BBVA’nın reklam metnindeki dikkat çeken açıklamanın ise şüphesiz “yaklaşık üç yıldır sessiz ilerleyişini sürdüren kripto para piyasası,” olduğu görülüyor. Bundan yaklaşık 11 yıl önce Bitcoin’in piyasaya sürülmesi ile temelleri atılan kripto para sektörü, üç yılın çok üzerinde bir süreye sahip. Ancak bu ifade ile 2017 yılında Bitcoin fiyatının tüm zamanların rekorunu kırmasından sonraki dönemine vurgu yapılmış olabilir.

Garanti BBVA’nın reklamının yönlendirdiği sayfada ise “Yeniden Yükseliyorlar: Kripto Paraların ABC’si” başlıklı bir metin bulunuyor. Metnin genel olarak kripto paraları tanımladığı ve ilginç açıklamalara yer verildiği görülüyor. Bitcoin’i “kripto paraların doları” olarak tanımlayan Garanti BBVA, yazısında altcoinlere örnek vermek içinEthereum, Ripple, Litecoin ve Iota’yıkullandı.

Bitcoin fiyatının 2020 yılında artış yaşama sebepleri 

2020 yılında Bitcoin ile kripto para sektörünün yeniden yükselişe geçtiğini vurgulayan Garanti BBVA, bunun sebeplerini ise şu şekilde açıklıyor:

  • Kurumsal düzeydeki kabul ve katılım arttı.
  • Online ödeme sistemi PayPal, ekim ayında müşterilerine kripto para birimlerini kullanabilme izni verdi.
  • Koronavirüs salgınının ekonomik etkileri, gevşek para politikası yarattı ve kripto paralar bu sayede daha güvenli görülmeye başlandı.
  • ABD seçimlerindeki belirsizliğin bitmesi ve koronavirüs aşı haberi, fiyat yükselişini tetikledi.
  • Bitcoin’in arzının ve üretiminin sınırlı olması, fiyata etki etti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!