Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Menkul Kıymet Tokenları Hakkındaki Belirsizliği Giderdi

ABD’nin finansal regülatörü SEC, Ripple hakkındaki dava kararından sonra kripto para sektörünü ilgilendiren bir duyuru daha yaptı. 23 Aralık tarihli duyuruda, menkul kıymet tokenlarının alım satımından kimin sorumlu olacağı veya bu konuda hangi platformların hizmet verebileceği belirsizliği bir nebze giderildi. SEC, menkul kıymet token alım satımı yapan kurumların bir süre daha buna devam edebileceğini belirtti.

SEC, menkul kıymet token alım satımına göz yumuyor 

Yatırımcılardan gelen soruların artması üzerine açıklama yapan finansal regülatör, bu tarihten itibaren 5 yıl geçerli kararını açıkladı. SEC, menkul kıymet tokenları odaklı alım satım hizmeti veren aracıların 5 yıl boyunca herhangi bir regülasyon hamlesine maruz kalmayacağını belirtti. SEC buna parantez açarak söz konusu aracı kurumların ilgili Menkul Kıymet Yasasının Dördüncü Bölümü içerisinde belirtilen şartlara uyması  durumunda regülasyon olmayacağını ifade etti.

Dördüncü Bölüm içerisinde yer alan ana fikrin ise söz konusu menkul kıymet tokenlarının güvenliğinin titiz bir şekilde gerçekleştirilmesi ve yatırımcıların bunun farkında olmasının sağlanması olduğu görülüyor. SEC bunun yanı sıra menkul kıymet tokenlarının alım satımı ile ilgili halktan yorum talebinde bulundu.

Bitcoin ve Ethereum ile menkul kıymet tokenı alınabilecek mi? 

Bu soruların arasında en ilgi çekeni ise menkul kıymet tokenı olarak görülmeyen Bitcoin (BTC) ile Ethereum (ETH) gibi kripto paraların, menkul kıymet tokenı alım satımında kullanılıp kullanılmaması oldu.

ABD’de kripto para sektörün yönelik regülasyonlarda ciddi bir eksiklik ve belirsizlik olduğu biliniyor. Ekim ayının başlarında Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, ABD’nin kripto para şirketleri için pozitif karar almaya yanaşmamasından dert yandı.

Bunun devamında ise ABD Genel Müfettişlik Ofisi tarafından FBI’a kripto para destek stratejisini tamamlama çağrısı yapıldı. SEC ise kısa süre önce Ripple’a açtığı dava ve bugün yayımladığı bildiri ise bu konuda net adımlar atacağını gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!