Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 İçin Kilitlenen ETH Miktarı 2 Milyonu Buldu

1 Aralık 2020 tarihinde lansmanı yapılan Ethereum 2.0’ye olan ilgi çığ gibi büyüyor. Yatırımcılar, Ethereum’un ağ güncellemesinin ilk aşaması için şimdiden 2 milyondan fazla Ether (ETH) kilitledi. Basın saati itibarıyla  Ethereum 2.0 için kilitlenen ETH miktarı 2 milyonun üzerine çıktı ve yükselmeye devam ediyor.

Ethereum 2.0 için gerekli ETH miktarında yeni rekor 

Dune Analytics verilerine göre güncelleme için gerekli olan staking miktarının yaklaşık olarak %380 üzerine çıkıldı. Bu noktaya gelinmesi için ise 45.000’e yakın işlem yapıldığı görülüyor. Peki neden Ethereum 2.0’ye böyle yoğun bir ilgi var ve güncellemenin tamamlanması ile ağda ne gibi değişiklikler yapılması planlanıyor?

Ethereum 2.0 güncellemesinin bütün aşamalarının tamamlanması ile ağın işlem kapasitesinin önemli ölçüde artacağı biliniyor. Vitalik Buterin, işlem kapasitesinin saniyede 100.000’e kadar çıkabileceğini belirterek bunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Tabii ki yatırımcıların ETH 2.0 staking kontratına ETH göndermesinin tek sebebi bu değil. Ethereum 2.0 hayata geçirildikten sonra staking sürecine katılanlara onayladıkları işlemler karşılığında belirli bir ödeme yapılacak.

Ethereum 2.0 ne getiriyor ve fiyat nasıl etkilenecek? 

Staking, Ethereum’un daha önce kullandığı madencilik odaklı Proof-of-Work (iş ispatı) konsensüs modelinin yerini alacak. Ethereum ağı Proof-of-Stake (varlık ispatı) modeline geçerek ağda büyük bir değişim yapmayı planlıyor. Bu modelde madencilerin yerini staking yapan ağ doğrulayıcıları alacak.

ETH 2.0 için ilk adım resmen aralık ayında atıldı ancak hala gidilecek uzun bir yol olduğu biliniyor. Tobby Kitty konu hakkında yaptığı açıklamada ise bunun fiyata yönelik etkisini özetledi. Tobby Kitty’nin ifade ettiği gibi 2 milyon ETH’nin buradan yaklaşık 2 sene boyunca çıkamayacak olması, satış baskısını bir yerde engelleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!