Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 İçin 1 Milyar Dolar Toplandı

Ethereum 2.0 ağına aktarılan ETH’lerin toplam değeri 1 milyar doları geçti. Geçen ay açılan mevduat sözleşmesine yatırılan bu ETH’ler, kullanıcılara staking yapma imkanı tanıyor.

Etherscan verilerine göre Ethereum 2.0 güncellemesi için açılan mevduat sözleşmesine ETH gönderilmeye devam ediyor. Kasım ayında açılan bu sözleşme birkaç hafta içerisinde yüz binlerce ETH’e ev sahipliği yapar oldu. Güncel verilere göre sözleşmede bir buçuk milyondan fazla ETH var. Bunun değeri 1 milyar dolardan fazla.

ETH miktarı yeter de artar bile

Ethereum geliştiricileri kasım ayında Ethereum 2.0 güncellemesinin mevduat sözleşmesini aktif hale getirdiler. Ethereum’un proof-of-stake algoritmasına geçebilmesi için bu sözleşmeye 1 Aralık tarihine kadar 524 bin 288 adet ETH yatırılması gerekiyordu.

ETH 2.0 1 Aralık’ta hayata geçti ve o zamandan beri büyümeyi sürdürüyor. CryptoQuant verilerine göre sözleşmedeki ether miktarı aralık ayı başından beri 500 binden fazla artış gösterdi.

cryptoquant-ethereum-eth-ether

Staking yapmak ne işe yarıyor?

Sözleşmeye en az 32 ETH gönderen kişiler stake yapabiliyorlar. Sözleşmedeki ETH’ler ağdaki ether işlemlerini onaylamak için kullanılıyor. Yatırdığı ETH’ler sayesinde validatör görevini üstlenen kişiler sundukları bu hizmet karşılığında faize benzer şekilde pasif gelir elde ediyor.

Güncel verilere göre bir eth 2.0 validatörünün yıllık %13.38 gelir elde etmesi mümkün. Bu aylık 232; yıllık 2 bin 784 dolara denk geliyor. Sözleşmedeki ether miktarı çoğaldıkça 32 ETH başına düşen kazanç oranı da azalacak.

Ether fiyatı tüm zamanların rekoruna yaklaştı

Sözleşmedeki ether miktarı artarken bu ETH’lerin değeri de artıyor. CoinGecko verilerine göre ether 30 günde %34 değer kazandı ve 672 dolara kadar yükseldi. Böylece sözleşmedeki ether’ların toplam değeri 1 milyar doları aştı.

Ether fiyatı Ocak 2018’de bitcoin ile birlikte yükselişe geçti ve bin doların üstüne çıktı. ETH fiyat rekorunu da aynı tarihte, bin 300 dolara kadar yükselerek kırdı. ETH/USD bu yılın başında 130 dolardan işlem gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!