Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poppe Açıkladı: Ethereum Yatırımcısını 2021 Yılında Ne Bekliyor?

Bitcoin fiyatının artışı ile ivme kazana lider altcoin Ethereum (ETH) da önemli oranda yükseliş gösterdi. Son 7 gün içinde %15’den fazla artan ETH fiyatı, 650 dolar sularında seyrederken; ünlü analist Michael van de Poppe Ethereum yatırımcılarını 2021 yılında neler beklediğini açıkladı.

Sosyal medyada Crypto Michael adı ile bilinen Hollandalı analist ve trader Micheal van de Poppe yayınladığı son video ile altcoin lideri Ethereum’u (ETH) mercek altına aldı. Videoda Ethereum yatırımcıları için 2021 yılında neler olabileceğine değinen Poppe, hem ETH hem altcoinler için oldukça bullish sinyallerin olduğunu söyledi. Analist, piyasa BTC rekoru ile çalkalanırken Ethereum tarafından gelen yükseliş sinyallerinin de göz ardı edilemeyeceğini söyleyerek uzun vadede ETH fiyatı için 1000 doların üzerinde bir alan belirledi.

Crypto Michael analizine göre Ethereum için bullish sinyaller

Michael van de Poppe analizi ile ETH için önemli yükseliş göstergelerinden bahsetti. Analist ilk olarak Ethereum birikim çizgisinin (accumulation range) 300 dolarda konumlanmasının oldukça bullish bir sinyal olduğunu söyledi. Poppe 100 ve 200 haftalık MA seviyelerinin şu anki fiyatın altında olduğunu göstererek; bunun da ETH için önemli bir yükseliş habercisi olduğuna değindi.

Ethereum fiyatı için bu noktada böyle bir düşüş geleceğine inanmadığını belirten Crypto Michael, ETH için korunması gereken destek seviyesinin 300 dolar bandı olduğunu söyledi. Fakat ayıların kısa vadede son bir düzeltme için savaşabileceğini öngören analist, böyle bir durumun alım fırsatı olarak görülmesini belirtti. Michael’a göre olası bir düzeltme ile trader veya yatırımcılar ETH almak için 450 dolar sularını bekleyebilirler.

İpler Bitcoin’in elinde

Analist Michael van de Poppe Ethereum fiyatının 670 doların üzerine çıkmasındaki asıl itici gücün Bitcoin rallisi olduğuna değindi. Hem Ether hem de altcoinler için yaşanan ivmenin BTC kaynaklı olduğunun altını çizden Poppe lider coinin de yakında bir düzeltme yaşayabileceğini söyledi.

Gücün Bitcoin’de olduğunu söyleyen Poppe, BTC’nin bir düzelme yaşaması ile Ether fiyatında da bir geri çekilme yaşanabileceğini vurguladı.  Crypto Michael’a göre Bitcoin, altcoinlere nazaran daha güçlü bir düşüş ile karşı karşıya kalabilir. Analist, Ethereum’un yaşayacağı olası bir düzeltme ile bu sürecin dip noktası olabilecek bir önceki direnç noktası 450 dolar sularına geriledikten sonra yükselişe geçebileceğini ileri sürüyor.

Ether için oldukça bullish izlenimlere sahip olduğunu söyleyen Michael düşüşün son bulması ile Fibonacci teknik analizine göre ETH fiyatı için ilk hedefin  900 dolar olabileceğini dile getiriyor. Aynı analize göre ETH 900 doları başarılı bir şekilde aşmayı başarırsa sonraki hedefi bin 250 – bin 350 dolar bandı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!