Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 Sözleşmesine Yatırılan ETH Sayısı 300 Bine Dayandı

Ethereum 2.0 güncellemesi ile Beacon Chain ağına geçiş için gerekli olan ETH sayısının yarısından fazlasına ulaşıldı. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, müjdeli haberi Twitter hesabından duyurdu ve yatırılan ETH’lerin çoğunun son 3 günde gerçekleştiğini söyledi.

Ethereum 2.0 sözleşmesine, geçiş için hedeflenen ETH miktarının yarısından fazlası yatırıldı. Ethereum 2.0 lansmanı için gerekli olan miktar 524 bin 288 olarak belirlendi. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin Twitter hesabından, gerekli olan sayısının yarısından fazlasına ulaşıldığını duyurdu. Buterin’in tweeti yayınladığı sırada sözleşmeye yatırılan ETH miktarı yaklaşık 278 bindi. Buterin toplanan ETH oranının büyük bir kısmının son 3 günde toplandığını belirtti.

Bu açıklamadan saatler sonra şu an ise bu sayı neredeyse 300 bine dayandı. Etherscan verilerine göre Ethereum 2.0 sözleşmesine 293 bin 344 Ether yatırıldı. Bu sayı yalnızca 2 gün önce, 175 binlerdeydi. İlk başta yavaş başlayan ETH stake etme sürecinin son günlerde ivme kazanması, birçok piyasa uzmanının dediği gibi “insanlar son dakikaya kadar beklemek istiyorlar” görüşünü destekler nitelikte sonuçlar gösterdi.

Sorunlar Beacon Chain ile çözülecek mi?

En büyük ikinci kripto para olan ETH için, Ethereum 2.0 güncellemesi ile mevcut olan işin kanıtı (PoW) düzeninden, sahiplik kanıtı (PoS) algoritmasına geçilmesi planlanıyor. Ethereum ağının son zamanlarda yaşadığı ölçeklenebilirlik sorunlarının Beacon Chain’e geçiş ile çözülebileceğine inanılıyor.

ETH işlemleri için ödenen uçuk ücretler topluluğu endişeye sürüklemiş ve “ETH artık sadece balinalar için uygun bir ağ mı?” sorularının alevlenmesine yol açmıştı. Beacon Chain ile bu sorunun da önüne geçilmesi hedefleniyor. Birçok isim madencilerin kazançları göz önünde bulundurulduğunda lansmanın asla gerçekleşemeyeceğini öne sürse de, Ethereum 2.0 geçiş için verilen hedefe ve belirtilen tarihe çok az bir zaman kaldı.

Ethereum (ETH) fiyatı da uçuşta

Piyasa değerine göre yapılan sıralamada 2. sırada yer alan Ethereum fiyatı şu an 578 dolar sularında seyrediyor. ETH fiyatı son 7 günde %28,8 değerlenirken son 24 saatte ise %7’ye yakın artış gösterdi. Ethereum için günlük saatlik ticaret hacmi 21.6 milyar dolarken, piyasa değeri ise 65.7 milyar dolara dayandı.

Lider altcoin ETH için piyasa hakimiyeti oranı ise, gösterdiği güçlü performansın ivmesi ile neredeyse %12’ye dayandı. Ethereum fiyatı yalnızca 7 gün önce 460 dolar sularında seyrediyordu. CoinGecko verilerine göre ETH son 24 saatte 584 doları dahi gördü.

Ethereum-2-0-ETH
Ethereum (ETH) için 7 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!