Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Tablosu İçin 141 Bin Dolar Ödendi

Yapılan bir açık artırma ile NFT (non-fungible token) türündeki bir Vitalik Buterin tablosu blockchain tabanlı bir platformda satışa çıkartıldı. EthBoy isimli bu tablo için 141 bin dolar değerindeki 260 Ethereum (ETH) ödendiği bildirildi.

Non-fungible tokenlara gösterilen ilginin özellikle koleksiyoncu ve oyunseverler arasında oldukça fazla olduğu biliniyor. Hem NFT hem de Ethereum kurucusu Vitalik Buterin kombinasyonu olan bu eserin oldukça fazla para etmesi ise bunun yeni bir örneği. CoinDesk’in haberine göre NFT türündeki bir Vitalik Buterin tablosu için Async Art isimli bir çevrim içi pazar platformunda 141 bin dolarlık Ethereum teklif edildi. Teklifi kazanan maxstealth isimli kullanıcı ise tablonun sahibi oldu.

vitalik-ethereum-tablo-eser
Vitalik Buterin odaklı NFT tablosu, Kaynak

EthBoy, bugüne kadar satışı yapılan en pahalı kripto para temalı sana eseri oldu

Tabloda Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in Orta Çağ usulü rengarenk bir elbisenin içinde resmedildiği görülüyor. Tablonun yaratıcıları arasında ise Trevor Jones ve Alotta Money isimli sanatçılar bulunuyor. Tablonun açık artırmasının yapıldığı pazar Async Art’ta ise tabloyla alakalı ilginç bilgiler paylaşıldı.

Async Art’ın sunduğu teknoloji sayesinde tablo, platformda sergilenen diğer sanat eserleri gibi, dış verileri ve uyaranları yansıtabilecek. Detaylarının net olarak paylaşılmadığı bu teknoloji ile ilgili yalnızca Async Art tarafından tablo açıklamasında şu bilgi not düşüldü:

“ETH/USD ve BTC/USD değişiklikleri ile Ethereum ağı gaz ücretlerini yansıtmak için günde bir kez güncellenir.”

Async Art’ın Twitter üzerindeki paylaşımına göre tablo, bugüne kadar satılan kripto para temalı en pahalı sanat eserlerinden biri oldu. Ayrıca önümüzdeki beş yıl boyunca tabloya dayalı mini animasyonların OpenSea isimli bir kripto para piyasasında ayrı NFT’ler şeklinde satışa çıkacağı da paylaşılan bir başka detay oldu.

Sanal araba için tam 111 bin dolarlık Ethereum harcadı

Geçtiğimiz haftalarda ise NFT türündeki başka bir pazar ürünü için fazla miktarda ETH harcayan gizemli alıcı kimliğini açıkladı ve alışverişle alakalı bir podcast yayına konuştu. 2019 yılında blockchain tabanlı bir araba oyunu içerisindeki açık artırmada satışa çıkan araba için Metakovan isimli alıcı, tam 111 bin dolar eden 415,9 Wrapped Ethereum (WETH) harcamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!