Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörünün İki Dev İsmi Daha XRP’ye Kötü Haber Verdi

Chicago merkezli Jump Trading ve Mike Novogratz’ın önderlik ettiği Galaxy Digital, XRP’ye kötü haber veren iki güncel şirket oldu. Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından ve ticaret odalarından olan ikilinin Ripple’a açılan dava nedeniyle bu kararı aldığı belirtiliyor.

Jump Trading ve Galaxy Digital, XRP işlemlerini durdurdu 

Jump Trading kripto para sektörünün en aktif şirketlerinden birisi olarak biliniyor. Şirket, yüksek frekanslı ticari verileri ve elektronik alım satım programlarını kullanarak yüksek frekanslı alım satım yapıyor. Jump Trading’in alanında liderler arasında gösterildiği nokta ise sağladığı likidite.

Ünlü Bitcoin (BTC) yatırımcısı Mike Novogratz’ın yönettiği Galaxy Digital ise hem likidite sağlama hem de yüksek frekanslı alım satım konusunda lider arasında yer alıyor. Galaxy Digital’ın yönettiği alım satım platformu bu yılın üçüncü çeyreğidne 1,4 milyar dolarlık ticari hacme ulaşarak alanında liderlerden birisi olduğunu kanıtladı.

Kripto para sektörünün içinden üç kaynağın ve The Block’un aktardığı bilgilere göre Jump artık XRP için likidite sağlamayacağını üçüncü partilere açıkladı. Jump Trading cephesinden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Galaxy Digital ise bu konuda yaptığı açıklamada alım satımı durdurduklarını ancak dava devam ettikçe değerlendirmeyi sürdüreceklerini ifade etti. Galaxy Digital’ın bugün itibarıyla XRP alım satımını tamamen durdurduğu ifade ediliyor.

XRP likiditenin azalması ne anlama geliyor? 

İki önemli kurumun XRP için piyasa yapıcı rolünü terketmesi, borsalardaki XRP likiditesine zarar verebilir. Bir varlığın likiditesi ne kadar azalırsa, bunun hacminin bir o kadar düşük, volatilitesinin ise düşük hacim yüzünden bir o kadar fazla olacağı ifade edilmekte.

XRP yatırımcılarının likidite konusunda sadece bugün aldığı darbelerin sayısı ise artmaya devam ediyor. Bitwise kısa süre önce  top 10 içerisindeki kripto paraların yer aldığı kripto para yatırım fonundan XRP’yi çıkardığını duyurdu. Bunun öncesinde ise OSL, Beaxy ve CrossTower kripto para borsalarının XRP için delist kararı aldığı biliniyor. Bütün bu gelişmelerin  etkisi ise XRP alım satımı için yeterli likiditenin sağlanamaması olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!