Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rekor Kırdı Binance Çöktü

Bitcoin (BTC) tüm zamanların fiyat rekorunu kırarken kripto para borsası Binance çöktü. Gelen işlem yükünü kaldıramayan Binance, kısa süreliğine “ölçekleme sorunu” yaşadı. Borsa CEO’su Changpeng Zhao sorunun çözüldüğünü ve işlemlerin normale döndüğünü duyurdu.

Bitcoin fiyatı 16 Aralık günü 20,300 dolara kadar çıkıp tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı. Bu sırada kripto para borsalarında normalden çok daha fazla hareketlilik yaşandı. Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan Binance, oluşan bu yük sonucunda çöktü.

Sorunun “çözülmüş olması lazım”

Binance kullanıcıları yaşanan arıza nedeniyle ne gibi sorunlar yaşadılar, bilinmiyor. Borsa yöneticileri henüz sorunun ölçeği ile ilgili açıklama yapmış değil. Binance kullanıcıları borsanın çöktüğü bilgisini 16:40 sularında paylaşmaya başladılar.

Changpeng Zhao aradan geçen 20-30 dakikanın ardından bir açıklama yaptı. Bitcoin fiyatındaki hareketlilik nedeniyle bir “ölçekleme sorunu” yaşandığını söyleyen Binance CEO’su, “Sorun çözülmüş olmalı.” dedi. Zhao ayrıca bu kadar yoğun bir taleple karşılaşmayı beklemediklerini, durumu “hafife aldıklarını” söyledi.

binance-kripto-para-borsa-bitcoin-tl-lira-dolar

Ticaret hacminde dev artış

Fiyat rekoru kıran Bitcoin’in ticaret hacmi de büyüyor. CoinGecko verilerine göre BTC ticaret hacmi 24 saatte 24 milyar dolardan 30 milyar dolara çıktı. Bu sırada Binance’teki BTC/USDT paritesi için 1.5 milyar dolar; BTC/USD paritesi için yaklaşık 300 milyon dolar hacim oluştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!