Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME Group Ethereum (ETH) İçin Müjdeyi Verdi!

En büyük kripto para borsalarından CME Group, Bitcoin (BTC) sözleşmelerinin ardından Ethereum (ETH) sözleşmelerinin duyurusunu yaptı. Kripto para hizmetlerini 2017 yılında açan CME Group, 2021 itibarıyla ETH yatırımcılarına da hizmet sunmaya başlayacak.

Kripto para sektörünün en büyük türev borsalarından olan CME Group, 16 Aralık Çarşamba günkü açıklamasında Ethereum (ETH) sözleşmelerine dair yeni bilgiler paylaştı. Şirket borsada 8 Şubat 2021 itibarıyla vadeli ETH ticareti yapılabileceğini duyurdu.

Bir sözleşme 50 ETH değerinde olacak

CME Group tarafından paylaşılan bilgilere göre bir sözleşmenin karşılığı 50 ETH olacak. Sözleşmelerin teslimatı nakit şeklinde yapılacak. Sözleşmenin değeri CME’nin kendi kullandığı Ether-Dollar endeksine göre belirlenecek.

Borsa Aralık 2020 için 5 bin 817 sözleşmelik Bitcoin (BTC) hacmi elde etti. Bu sayıyla en büyük türev borsalarından biri olan CME Group, Ethereum pazarında da benzer bir başarı yakalamak istiyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bitcoin vadelilerinde ve opsiyonlarında elde ettiğimiz başarının ardından Şubat 2021’de Ether sözleşmelerini de açacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!