Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Türkiye’den Bitcoin (BTC) Manzaraları: İnsanlar Bu Rekora Nasıl Tepki Verdi?

Bitcoin (BTC) fiyatı bugün itibarıyla 20.000 doların üzerine çıkarak tarihi bir rekor kırdı. 20.000 dolar alelade bir direnç olmaktan çok psikolojik öneme sahipti. Bunun yaşanması ile beraber Bitcoin Twitter üzerinde TT oldu ve 100.000’den fazla tweet atıldı. Peki Türkiye Bitcoin’in bu rekoruna nasıl tepki verdi?

Bitcoin sattığı için pişman olanlar çoğunlukta 

Aslında gönderilerin çoğunun “daha önce BTC yatırımım olsa da bunları sattım ve şu an çok pişmanım” minvalinde olduğu görülüyor. Twitter kullanıcısı RonVisli, bir dönem Türkiye’yi kasıp kavuran Metin 2 oyununda eşya satarak 11 Bitcoin kazandığını açıkladı. Kullanıcı, 2010-11 sonunda ise 11 BTC ile Counter Strike: Global Offensive video oyununu satın aldığını belirtti.

Tabii ki kullanıcının acısının büyük olduğunu söylemeye gerek yok. İlgili video oyununu şu an Steam üzerinden indirip oynamak tamamen ücretsiz. 11 Bitcoin ise yaklaşık 227.000 dolar veya 1,7 milyon TL yapıyor.

Kullanıcılar arasındaki temel sorunun ise güvensizlik olduğu görülüyor. Twitter kullanıcısı Urfa Sana Küsmüş 1.56, “paranın üstüne çökmesinler” diyerek zamanında salaklık yaptığını itiraf ediyor.

KYK kredisi ile Bitcoin alarak milyoner olmak mümkün mü? 

Bir başka Twitter kullanıcısı ise 4 yıllık KYK kredisini Bitcoin için kullansaydı şehrinin en zenginlerinden birisi olmuş olabileceğini belirtti. Sadece 2016 yılındaki KYK burs ve kredi miktarına bakıldığında b unun 400 TL olduğu görülüyor. BTC fiyatı 2016 yılı boyunca ortalama 567 TL’lik bir değere sahipti. Aslında bu kullanıcı dediğini gerçekleştirmiş olsa an itibarıyla elinde 8,465 BTC veya 1 milyon 366 bin TL olabilirdi.

2016 yılında ve öğrencilik döneminde Bitcoin yatırımı yapmayı düşünen tek kişi ise yukarıdaki kullanıcı olmamış. Ömer Can Eskicioğlu da arkadaşlarına bu teklifi sunduğunu ancak olumlu yanıt alamadığını sitem dolu bir şekilde ifade etti.

BTC sayesinde sevinen hiç mi yok? 

Tabii ki Bitcoin konusunda pişmanlıklar olduğu gibi, mutlulukların da ortaya çıktığı görülüyor. Twitter kullanıcısı HayatıSevdiysek, BTC/TRY paritesi 83.000 TL civarındayken yaptığı yatırımını an itibarıyla ikiye katladığını belirtti. Şanslı yatırımcının bunu yılbaşı akşamı nakde çevirmek istediği görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!