Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Sonrası Bir Müjde Daha: American Express, Kripto Para Sektörüne mi Giriyor?

Kripto para sektörü 2020 yılında hem kurumsal hem de bireysel katılım adına önemli gelişmeler yaşadı. Ödeme devi PayPal tarafından duyurulan kripto para entegrasyonu ise bunların başında yer alıyor. Şimdi ise sektörün başka bir dev ismi American Express, kripto para sektörüne giriş sinyalleri vermekte.

2019 yılında 43 milyar dolardan fazla gelire ulaşan American Express Company (AmEx), FalconX kripto para borsasına yatırım yaptı. Şirketin yatırım kolunun FalconX kripto para borsasına ne kadar yatırım yaptığı ise açıklanmadı. San Francisco merkezli ve kurumsal alım satıma yönelik hizmet veren borsa, daha önce de sektörün ileri gelen şirketlerinden yatırım almıştı.

American Express de FalconX yatırımcıları arasına katıldı 

American Express bu yatırımı ile Accel, Accomplice VC, Coinbase Ventures, Fenbushi Capital, Flybridge Capital Partners, Lightspeed Venture Partners, ve Avon Ventures gibi şirketlere katıldı. FalconX 13 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı duyuru ile 17 milyon dolarlık fonlama aldığını açıklamıştı.

Kurumsal platformun sunduğu en büyük avantaj sektördeki alım satım, kredi ve takas işlemlerinin tek bir platformdan yapılabiliyor olması şeklinde açıklandı. CEO ve kurucu ortak Raghu Yarlagadda, Mayıs 2020 tarihinde yapılan fonlamadan sonra %350 gelir artışı elde ettiklerini açıkladı. Borsa bugün itibarıyla 250’den fazla kurumsal müşteriye hizmet vermekte ve ticari hacmini aylık olarak 3 milyar dolar seviyesine kadar çıkardı.

Kurumsal kripto para borsasına American Express dopingi 

FalconX borsasının ABD, Hindistan ve Malta içerisinde ofislerinin bulunduğu görülüyor. Cardrates kaynağının aktardığı bilgilere göre American Express’in 63 milyondan fazla kart kullanıcısı bulunuyor.

irketin 160’dan fazla bölgede hizmet verdiği ve en büyük kart sağlayıcılarından birisi olduğu da bilinmekte. Böyle bir firmanın kripto paralar için kart entegrasyonu duyurusu yapması ise birçok şeyi değiştirme potansiyeline sahip. Başka bir ödeme ve kart devi Visa kısa süre önce stablecoin entegrasyonu müjdesini vermiş ve piyasadaki beklentileri artırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!