Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatının Yükselişi Sürecek mi? İşte Analistlerin Yorumları

Bitcoin (BTC) fiyatı çok hızlı bir şekilde 19.700 dolar seviyelerinden 20.800 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Tüm zamanların rekorunun kırılması piyasada kısa süreliğine bir heyecan yaratsa da 20.800 dolar güçlü bir destek olmuş gibi gözüküyor. Peki analistler BTC fiyatının gidişatı ve piyasanın genel durumu hakkında ne düşünüyor?

Ju: 20.800 dolardan short pozisyon açtım 

Kripto para veri şirketi CryptoQuant’un CEO’su Ki Young Ju, net bir şekilde aldığı pozisyonu açıkladı. Ju, 20.807 dolar seviyesinden short pozisyon açtığını duyurdu ve birkaç saat içerisinde düzeltme beklediğini ifade etti.

Ju, açıklamasının devamında borsalardaki balina etkinliğinin 19.000 dolardan beri arttığını ima etti. Ünlü CEO asıl düşüşün ve satış baskısının ise Asya piyasalarından geleceğini ve yarın sabah başlayacağını belirtti. Özellikle Asya merkezli borsalara ciddi fon akışı olduğunu tespit eden Ju, alış gücünün de kuruduğunu düşünüyor.

BTC fiyatı ise Ju’nun açıklamasından sonra 20.600 dolara kadar geriledi. Ünlü CEO’nun gönderisinin altındaki yorumlara bakıldığında, buna benzer işlemler açan başka analistler de olduğu görülüyor.

250.000’e yakın takipçisi bulunan The Crypto Dog, 18.000 dolardan açtığı long pozisyonlarının yarısını aynı noktadan kapattığını vurguladı.

BTC için kurumsal yatırımcı FOMO’su yeni başlıyor 

Ancak düşüş odaklı tahminler olduğu gibi yükseliş odaklı açıklamalar da bulunuyor. Yaptığı başarılı Bitcoin analizleri ve tahminleri ile bilinen Byzantine General, kurumsal yatırımcıların fiyat yükselttiğine dikkat çekti.

Analist, Coinbase üzerindeki emir tahtasını inceleyerek  “kurumsal FOMO’nun gerçek anlamda görülebildiğini” belirtti. İlk olarak 20.500 dolara kadar yüklü pozisyonların göründüğü gönderinin devamında kurumsal yatırımcıların 20.610 dolara kadar alım emri girdiği vurgulandı.

Aslında şu an kurumsal ilginin yanında bireysel yatırımcıların ilgisi de tavan yapmış olabilir. Eski istihbarat ajanı ve ünlü isim Edward Snowden bile Twitter üzerinden “tek kelime: Bitcoin” açıklaması ile bunu takipçileri ile paylaştı.

Bitcoin bunun yanı sıra 20.000 dolar direncini kırdığı anlarda da Twitter üzerinde TT oldu. Türkiye’den gelen Bitcoin yorumları ve bunların fazlalığı ise Bitcoin’in gerçekten de belirli bir tanınma seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!