Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa’dan Önemli Stablecoin Hamlesi: Ethereum Tabanlı USDC İle Ortaklık İmzalandı

Dünyanın en büyük kredi kartı şirketlerinden birisi olan Visa, bugün kripto para sektörüne iyice ısındığını gösteren bir duyuruda bulundu. Circle tarafından desteklenen Ethereum (ETH) ağı tabanlı stablecoin USDC, kredi kartı devi ile masaya oturdu. Bundan sonra Visa’nın ödeme ağındaki 60 milyon satıcıda USDC kullanılabileceği açıklandı.

USDC ve Visa’dan önemli ortaklık

Basın saati itibarıyla 2,9 milyar dolarlık toplam piyasa değerine sahip olan USDC, aslında Tether’den sonra en çok kullanılan stablecoin konumunda. Bu ortaklık kapsamında kullanıcılar Circle destekli stablecoini kullanarak milyonlarca POS cihazından alışveriş yapabilecek.

USDC’lerin depolanması ise Visa tarafından değil, bunun yerine Circle tarafından yapılacak. Duyurunun yapılmasından hemen sonra Circle ve Visa’nın USDC yazılımının platforma entegre edilmesi ve USDC ödemelerinin yapılıp alınabilmesi için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Bireysel değil, kurumsal yatırımcı da anlaşmaya dahil 

Bu ortaklık ise sadece ortalama tüketiciyi veya kullanıcıları kapsamıyor. Visa’nın Fast Track programına dahil olan Circle, bu sayede kurumsal müşterilere de hizmet verecek. Ortaklık kapsamında Visa tarafından desteklenen kurumlar uluslararası USDC ödemeleri yapabilecek. Kurumlar USDC gönderirken bu fonlar ilgili ülkenin itibari parasına çevrilip, Visa kabul edilen her yerde kullanılabilecek.

Ortaklığın devamında ise direkt olarak USDC ödemelerinin yapılabilmesini sağlayacak özel bir kartın piyasaya sürülmesi planlanıyor. Circle, Visa’nın Fast Track programını başarıyla tamamladıktan sonra önümüzdeki yıl içerisinde kendine özel karta sahip olabilir.  Visa’nın kripto para bölümünden sorumlu Cuy Sheffield, bu sayede itibari paraya dönüşüm olmadan direkt USDC ödemelerinin yapılabileceğini vurguladı:

“Biz bu gelişmenin USDC’nin Circle’ın kurumsal müşterileri için sunabileceği kullanımı da ciddi anlamda arttıracağını düşünüyoruz.”

Visa’dan daha fazla kripto para ortaklığı haberi gelebilir

Visa’nın “ağların ağı” olduğunu vurgulayan Sheffield, blockchain ağlarının ve USDC gibi stablecoinlerin de “ek ağlar” olduğunu vurguladı. Bu ifade bile Visa’nın önümüzdeki tarihlerde daha fazla kripto para ve blockchain sektörü odaklı ortaklıkla gündeme gelebileceğini düşündürüyor.

Kısa süre önce de kripto para tabanlı kredi platformu Cred, Visa’nın ağına katılım sağlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!