Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Covid-19’u Yeneceğiz – Peki Bitcoin Bundan Nasıl Etkilenecek?

Binance kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao, bugün yaptığı açıklamada Covid-19’un yenileceğini belirtti. CZ, bunun Bitcoin (BTC) üzerindeki olası etkilerini de ele alarak aslında birçok yatırımcının merak ettiği bir konuya değindi. Peki yeni duyurulan aşı müjdesinin beklentileri karşılayıp Covid-19’u bitirmesi, BTC fiyatını nasıl etkileyecek?

Covid-19 süreci en çok Bitcoin’e yaradı 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından Covid-19‘un salgın hastalık ilan edilmesinden sonra Bitcoin fiyatı 3.000 dolar bandına kadar gerilemişti. Bütün varlıkların dibi gördüğü Mart 2020 tarihinde herkes BTC’nin sonunun geldiğini düşünürken tam tersi bir durum yaşandı. Bitcoin, yavaş yavaş da olsa yükselmeye devam etti ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao da Bitcoin’in neredeyse 8 ayda 3.000 dolardan 19.000 dolara çıkış serüvenini hatırlattı. İnsanların o tarihlerde “Bitcoin neden güvenli liman varlığı değil?” sorularını yönelttiğini ifade eden CZ, durumun nasıl hızla değiştiğini gözler önüne serdi.

Salgın biterse Bitcoin fiyatı hangi yöne gidecek? 

Peki bugün İngiltere’den onay alan Pfizer’in Covid-19 aşısı bu virüsü tamamen hayatımızdan silerse Bitcoin fiyatı buna nasıl tepki verecek? Aslında BTC fiyatı 9 Kasım 2020 tarihinde gelen Pfizer Inc. ve BioNTech aşı duyurusu ile yükselişe geçmişti. 15.400 dolar seviyelerinden bir anda 15.800 dolara kadar yükselen BTC, ABD borsaları ile birlikte tırmanışını hızlandırdı. Bu yükselişin devamında yeniden 15.500 dolara kadar gerileyen BTC, başka bir firmanın aşı haberinde ise yerinden oynamadı.

16 Kasım 2020 tarihinde duyurulan Moderna’nın aşı haberi, BTC fiyatını hareket ettirmedi. Ünlü ekonomist Alex Krüger o tarihlerde yaptığı açıklamada Bitcoin gibi varlıkların, Avrupa borsalarının ve düşük piyasa değerine sahip varlıkların bundan olumlu etkileneceğini vurgulamıştı.

Aşının gelmesi ve hayatın normale dönmesi BTC gibi alternatif varlıklara yönelimi arttırma potansiyeline sahip. Ancak ABD ve diğer önde gelen ekonomilerin teşvik paketlerini durdurması, itibari paraların içerisinde bulunduğu zor durumu sonlandırabilir. Bu da BTC için olumlu olmayacaktır.

Virüs, dijital paraların sürecini hızlandırdı 

Bitcoin ve kripto para desteği ile piyasaları şaşırtan PayPal CEO’su da Covid-19 salgınının aslında sektöre yaradığını vurguladı. Dan Schulman, söz konusu salgının dijital paraların gelişim sürecini olumlu etkileyip, yükseliş trendinin üç ila beş yıla kadar görülmesi beklenirken bunun altı ayda görülmesini sağladığını belirtti.

Binance CEO’su da Schulman’a katıldığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!