Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2020 Bitcoin (BTC) Rallisinin Sonu, 2017 Rallisi Gibi mi Olacak? Milyarder Yatırımcı Yanıtladı

2020 Bitcoin (BTC) rallisi an itibarıyla 20.000 doların üzerine çıkılması ile birçok kişinin beklentilerini karşıladı. BTC en son 2017 yılındaki ralli esnasında 20.000 dolar seviyesine olabildiğince çok yaklaşmış ancak başarılı olamamıştı. 2017’deki rekorun devamında BTC/USD paritesi 3.000 dolara kadar geriledi. Milyarder Glenn Hutchins ise 2020 rallisinde böyle bir şeye ihtimal vermediğini açıkladı.

Hutchins, 2020 Bitcoin rallisini yorumladı: Gerçek bazı farklar var 

39 milyar dolarlık özel sermaye şirketinin kurucu ortağı olan Glenn Hutchins, finans piyasalarının ünlü simalarından birisi. Hutchins, kripto para piyasasının mevcut hali ile 2017 yılındaki hali arasında büyük farklar olduğunu düşünüyor.

CNBC’ye konuşan Hutchins, bu farkları şu şekilde açıkladı:

“Bu piyasa ile diğeri arasında gerçek bazı farklar var. Bu ralli bireysel yatırımcı kaynaklı gerçekleşmedi. Bu, büyük yatırımcılar ve şirketler ile gerçekleşti. Siz, Paul Tudor Jones’un ve Stan Druckenmiller’ın Bitcoin yatırımları hakkında haber hazırladınız. Birçok şirket buna yatırım yaptı ve PayPal gibi bunu ödeme hizmeti olarak sunanlar oldu. “

Gerçek anlamda asıl rallinin Paul Tudor Jones gibi isimlere ek olarak MicroStrategy gibi şirketlerin yatırımlarını açıklamasından sonra başladığı görülüyor. 2017 yılında ise kurumsal yatırımcılara yönelik en büyük ve belki de tek işaret CME’nin Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri olmuştu.

Stablecoinler ve DeFi sektörü de ilgi çekiyor 

Şu an için “Bitcoin ekonomisine” katılan insanların sayısının da kayda değer bir şekilde arttığına değinen Hutchins, cüzdan adreslerinin sayısının bunun kanıtı olduğunu ifade etti.  Hutchins sektörün sadece BTC minvalinde büyümediğine de dikkat çekti.

Ünlü milyardere göre stablecoin sektörü, Bitcoin’in ardından rekor büyüme elde eden bir başka alan oldu:

ABD dolarına endeksli olan stablecoinler yaygın bir şekilde kabul görmekte. Bunlar, 2020 yılında 1 trilyon dolarlık değer transferi yapmaya yaklaştı.”

Tether’in (USDT) toplam piyasa değeri ise 20 milyar dolara hızla yaklaşıyor. Hutchins’in değindiği son alanın ise merkeziyetsiz finans (DeFi) olduğu görülüyor. Milyarder fon yöneticisi, “dijital para ekonomisinin” ilgi çekmeye yeni başladığını belirtti ve DeFi sektörüne göz kırptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!