Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Burada Geçerli! Köklü ABD Müzesi Artık Kripto Para Ödemesi Kabul Ediyor

Ohio, Cleveland bölgesinin en büyük müzelerinden ve eğitsel tesislerinden olan Great Lakes Science Center, 13 Kasım tarihinden itibaren ödeme olarak Bitcoin kabul edeceğini duyurdu.

Great Lakes Science Center CEO’su Kirsten Ellenbogen, yeni yaptığı bir açıklamada kurumun yerel blockchain ekosistemini geliştirmek adına kripto para kullanacağını belirtti.

”Konferans etrafında çok fazla heyecan ve ilgi var. Bitcoin kabul etmek, Cleveland içerisindeki blockchain ekosisteminin büyümesini sağlayacak ivmenin sadece küçük bir parçası. ”

Dünyanın en büyük saat üreticilerinden Hublot‘un, Bitcoin whitepaper’ının 10. yılına özel sadece 210 adet ürettiği Bitcoin temalı saatten sonra, bölgenin en büyük müzelerinden birisinin de böyle bir girişim yapması, sektörün beklenilen yönde ilerlediğinin kanıtlarından birisi. Hublot’un Bitcoin temalı saatinin sadece BTC ile satılması ve hepsinin tükenmesi de, kripto para entegrasyonunun ne denli hızlı ilerlediğinin bir kanıtı niteliğinde.

ABD’de Bitcoin Kabul Eden Üçüncü Müze

Museum of Coastal Bend ile St. Petersburg Museum of History, ABD içerisinde BTC kabul eden ilk iki müze olarak bilinmekte ve yeni müze ile sayı 3’e çıkmayı başardı.

Teksas eyaleti içerisindeki Museum of Coastal Bend, 2013 yılında yaptığı duyuru esnasında şunları iletmişti:

”İtiraf etmeliyim ki, buraları ziyaret eden birinin BTC kullanacağı konusunda şüphelerim var. Ancak bu bize denemekten başka bir zarar vermiyor ve bu konuda ilk olduğumuz söylemek de oldukça cool. Bunun yanı sıra ücret de ”istediğiniz kadar ödeyin” şeklinde belirlendi.”

Bitcoin o tarihten bu tarihe 110 milyar doların üzerinde bir değere sahip en çok bilinen para birimlerinden birisi haline geldi ve hala büyümeye devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment