Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Büyük Düşüşü Mü Bekliyor: Analistler Momentum Kaybediliyor Dedi!

Bitcoin’in uzun vadeli eğilimini gösteren 200 günlük hareketli ortalama, ABD istihdam verilerine paralel olarak yükseliş momentumunu kaybetti.

Bitcoin’in (BTC) fiyatının uzun vadeli eğiliminin göstergesi olarak kabul edilen 200 günlük basit hareketli ortalama (SMA), kritik ABD istihdam verileri öncesinde yükseliş momentumunu kaybetmek üzere olduğu aktarıldı. Bu verilerin, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarıyla ilgili beklentilerini etkilemesi bekleniyor.

TradingView verilerine göre bu gösterge ağustos ayının sonlarından bu yana günlük ortalama 50 doların altında bir artış göstermekte, bu yılın başlarında gözlemlenen 200 doların üzerindeki hareketlerin oldukça altında kaldı.

Öte yandan ABD Tarım Dışı İstihdam verisinin beklenenin (164.000 bin) altında olarak 142 bin gelmesi, piyasa üzerinde yükseliş yönlü bir ivme yarattı.

SMA şu anda 63.840 dolarda bulunuyor ve Bitcoin’in spot fiyatı ise 56.680 dolar seviyesinde konumlanıyor.

Bu durgunluk, ortalamanın ekim ayından bu yana ilk kez yavaşladığını ve yükseliş trendinin durma noktasına geldiğini gözler önüne serdi. Bu durum, olası bir düşüş eğilimine işaret etti.

Kısa vadeli hareketli ortalamalar olan 50 ve 100 günlük ortalamalar ise zirve yaptı ve düşüşe geçti. 100 günlük SMA’nın kısa süre önce 200 günlük SMA’nın altına inmesiyle, ayı piyasasına işaret eden bir geçiş yaşandı.

LondraCryptoClub, X üzerinden yaptığı açıklamada, “Şu anda görünüm oldukça kötü, piyasa hızla küresel resesyon risklerini fiyatlıyor” dedi. Yine de Bitcoin’de son bir düşüşün daha büyük bir ralli için zemin hazırlayabileceğini vurguladı.

FxPro’nun kıdemli piyasa analisti Alex Kuptsikevich, genel finansal piyasadaki riskten kaçınma havasının Bitcoin’e yardımcı olmadığını belirtti:

Doların zayıflığına rağmen finansal piyasalar hala endişeli ve bekleyiş içinde, bu da altına fayda sağlarken Bitcoin’e pek yardımcı olmuyor.

Ayrıca, BTC/USD için kritik teknik destek seviyesinin 54.000 doların hemen üzerinde olduğunu, ancak volatilite artışı durumunda fiyatın kısa süreliğine 53.000 doların altına inebileceğini aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!