Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan Açıkladı: Kripto Para Fiyatlarının Yükselmesi İçin Ne Gerekiyor?

Bankacılık devi JPMorgan’a göre kripto para piyasasının tekrar hareketlenmesi için perakende yatırımcıların devreye girmesi gerekiyor.

JPMorgan araştırmacılarına göre kripto para piyasasının toplam değeri, Mart’taki zirveye kıyasla yüzde 24 düştü ve 2,02 trilyon dolara geriledi.

Analistler, “Genel olarak, kripto ekosisteminde büyük bir katalizör eksikliği görmeye devam ediyoruz ve bu nedenle kripto token ve varlık fiyatlarının makroekonomik faktörlere daha hassas olmasını bekliyoruz”  dedi.

Stablecoin hacmi azalıyor

Kripto para piyasasındaki işlem hacmi, geçtiğimiz ay büyüdü. JPMorgan’a göre toplam günlük ortalama işlem hacmi, yaklaşık yüzde 8 arttı. Bu sırada Bitcoin (BTC) ile Ethereum’un (ETH) işlem hacimleri aylık olarak yüzde 10’dan fazla yükselse de Bitcoin fiyatı, ay boyunca yüzde 9’a yakın düşüş gösterdi.

JPMorgan araştırmacılarına göre stablecoinler, bundan daha farklı performans gösterdi. Stablecoin piyasasının toplam değeri bir ay öncesine kıyasla atarken, işlem hacimleri de artış gösterdi.

Ancak JPMorgan analistleri, spot Bitcoin ve Ethereum borsa yatırım fonlarındaki (ETF) sermaye akışının “biraz cansız” olduğunu söyledi. JPMorgan ekibine göre Ethereum ETF’leri, Ocak’ta piyasaya giren Bitcoin ETF’lerine kıyasla hayal kırıklığı yarattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!