Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Daha Önce Yüzde 270 Yükseliş Getiren Sinyal Aktif: Yılın Dibini Gördü!

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analisti, kardaki Bitcoin yatırımcıların yarattığı satış baskısına yer verdi.

CryptoQuant’ın analisti 6 Eylül tarihli raporunda, Bitcoin’ e yer verdi. UTXO verisine odaklanan analist, Ekim 2023’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştığını aktardı.

Özellikle, karda Bitcoin UTXO’larının oranı haziran ayındaki %99’dan eylül ayında %68,5’e düştü.

Bu verinin düşmesi, kardaki Bitcoin yatırımcılarının yaptığı satışları gözler önüne sermektedir. UTXO’ların kardaki yüzdesi son olarak %68,5 düştüğünde, Bitcoin fiyatında %273’lük yükseliş görülmüştü.

UTXO, her Bitcoin işleminin sonucu olan ve harcanabilir durumda olan Bitcoin miktarını temsil eder. Bir işlem gerçekleştiğinde, girişler (inputs) önceki işlemlerin UTXO’larından alınır ve yeni UTXO’lar oluşturularak çıktılar (outputs) üretilir. Bu sistem, Bitcoin’in sahiplik ve bakiye takibi için kullandığı modeldir.

Bu düşüş, bazı yatırımcıların kar elde ettiğini ve bunun da devam eden satış baskısı nedeniyle Bitcoin’in fiyatında düşüşe neden olduğunu gösteriyor. Bitcoin UTXO’ların kardaki yüzdesi son olarak %68,5’e düştüğünde, Bitcoin’in fiyatı %273’lük önemli bir artış gördü.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,1 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 56.700 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!