Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Ağında Gerçekleşen Stres Testinde Bir Günde 700 Bin İşlem Yapıldı

Bitcoin Cash geliştirici ekibi, koinin ağının durumu ile ilgili olarak bir stres testi gerçekleştirdi. Buna göre, yapılan testte tam 733 bin gönderim bir gün içinde tamamlanırken, bu durum Bitcoin Cash topluluğunda takdirle karşılandı.

Toplamda 24 saat süren test boyunca 733 bin gönderim gerçekleşirken, kaba bir hesapla bu dakikada 486 gönderim yapıldığı anlamına geliyor. Aynı zamanda tüm bu gönderimlerin son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği de ifade edilirken, her 1000 gönderim başına 2 başarısız gönderim olduğu ve bu rakamın da son derece tatmin edici bir sonuç olduğu vurgusu yapıldı.

Ağdaki gereklilikleri test etmek ve potansiyel çözümleri ve geliştirmeleri belirlemek için bu tarz testlere devam edileceğini açıklayan Bitcoin Cash geliştirici ekibi, teknik manada çok daha fazla ilerleme kaydetmek istediklerini belirtti. Bilindiği gibi, Bitcoin’in esas kurulum vizyonu bayrağını taşıdığını iddia eden Bitcoin Cash, bir değer deposu olmaktan ziyade bir takas aracı olma amacını taşıyor ve ağdaki tüm gelişmeler ve iyileştirmeler de bu amaçla yapılıyor.

Bitcoin Cash ekibinin bu konu ile ilgili bir test daha yapacağı belirtildi. Tarihin ise, 15 Kasım’da gerçekleşecek hard forkun sadece iki gün sonrası, yani 17 Kasım olması planlıyor. Bu testte de, ağın fonksiyonları mercek altına alınarak, yapılacak iyileştirmeler ve ağın kapasitesi hakkında önemli bilgiler elde edilebilecek. Bitcoin Cash ekibi, çok daha hızlı ve ucuz para transferi için çalışmaya devam edecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment