Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maltalı Avrupa Parlamentosu Üyesi: Merkeziyetsizlik, Blockchain ile Daha Güvenli

Maltalı siyasetçi ve Avrupa Parlamentosu üyesi Roberta Metsola, Malta’da gerçekleşen Blockchain etkinliğinde Blockchain teknolojisini övdü.

Avrupa Parlamentosu ve Malta’nın kripto paralar ve Blockchain gibi yeni çıkan teknolojileri çok yakından takip ettiğini belirten Metsola, bu iki kurumun da temel amacının bu teknolojilerin kullanımını ‘vizyondan hayata geçirmek’ olduğunu aktardı.

Konuşmasında, DLT ile sağlanacak olan bir merkeziyetsizliğin, çok daha efektif ve güvenli olacağına değinen Metsola, bu merkeziyetsizlik sürecinin de ‘daha güzel bir şey’ olduğunu ifade etti.

Kripto paralar ve Blockchain sektörünü nazikçe regüle etmek gerektiğini belirten başarılı isim, doğru yapılmış ve doğru düzenlenmiş politikalar ile birlikte; bu sektörden çok daha fazla verim alınabileceğini aktardı.

Yeni teknolojilerin artık hemen her gün çıktığını ve bu durumun bir standard haline gelmeye başladığını aktaran Metsola, Malta’nın yaptığı hamleleri ise, ileriye dönük atılmış kaliteli adımlar olarak niteledi ve Avrupa’nın diğer ülkelerinin de buna benzer bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğini vurgualdı.

Başta ekonomi olmak üzere artık birçok sektörün büyük bir hızla dijitalize olduğunu ve bunun önünde durmaya çalışmanın beyhude bir çaba olacağını aktaran Metsola, hükümetlerin de bu bilinç ile hareket ederek, gereken dozajda regülasyonları piyasaya entegre etmesi gerektiğini belirtti.

Başarılı isim, bu sayede çok daha güvenli ve kaliteli bir dünya içinde yaşamanın mümkün olacağını ifade ederken, bu teknolojilerin birer politika malzemesi olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment