Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Ağındaki Madenciler Asicboost Güncellemesine Geçiş Yapıyorlar

Bitmain, 22 Ekim’de Antminer cihazlarının performansını arttıran Asicboost adlı yeni bir güncelleme getirdi. Bitcoin Cash ağındaki maden havuzları, bu güncellemeye oldukça hızlı adapte oldular. BCH ağında yalnızca geçtiğimiz hafta içerisinde 63 adet Asicboost bloğu kazıldı.

Bitcoin Cash ve Asicboost

Asicboost güncellemesi kripto para sektörüne hızlı bir giriş yapmayı başardı. Şu ana kadar Bitcoin Cash ağındaki altı farklı maden havuzu, bu yeni güncellemeden faydalanmaya başladı. Şu anda bu güncellemeden faydalanan havuzlar arasında Antpool, BTC.com, Okminer, Prohashing, Viabtc ve ismi henüz bilinmeyen bir havuz bulunuyor. Asicboost.dance verilerine göre hem Bitcoin hem Bitcoin Cash bloklarındaki Asicboost kullanımında kayda değer bir artış var.

Asicboost, madencilik sürecini yüzde 20’ye kadar varabilecek şekilde hızlandırıyor. Asicboost’un gelişiminde rol oynayan Dr. Timo Hanke’e göre bu güncelleme tüm ASIC cihazlarına uyumlu olacak şekilde tasarlandı.

Hash Oranının Yüzde 6’sı

Bitcoin Cash madencileri bu yeni güncellemeyi oldukça kısa bir süre içerisinde kullanmaya başladılar. Geçtiğimiz hafta içerisinde BCH ağındaki 63 bloğun bu şekilde kazıldığını görmek mümkün. Cash.asicboost.dance üzerindeki verilere göre bu sayı, Bitcoin Cash ağındaki toplam hash oranının yüzde 6’sına tekabül ediyor.

Asicboost Eleştirileri

Asicboost, kripto para madenciliği yapan kişilerin işini bir nebze kolaylaştırıyor ancak bu güncellemeyle ilgili çeşitli eleştiriler var. Kripto para sektöründeki bazı isimler bu yeni güncellemenin kripto paraları daha ‘merkezi’ hale getirebileceğinden endişeleniyorlar. Aynı endişenin genel olarak ASIC cihazlarını da kapsadığını söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment