Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America’nın Aldığı Patent Kurumsal Yatırımcı İçin mi?

Blockchain ve kripto paralar konusunda Amerika’nın en aktif kuruluşlarından birisi olan Bank of America, yaptığı açıklama ile kripto paraları güvenli bir şekilde depolamayı ve de saklamayı sağlayacak bir sistemin patentinin alındığını duyurdu.

Yapılan patent başvurusundan elde edilen bilgilere göre, kripto para cinsinden varlıkları güvenli bir şekilde depolamak ve onları korumak üzerine yoğunlaşmış olan patentin, bankanın kurumsal yatırımcıya hizmet etmek yönündeki vizyonuna katkıda bulunduğu ifade ediliyor.

Yapılan yorumlarda son dönemde kripto para piyasasının en büyük teknik gelişmeleri olarak gösterilen güvenli depolama ve koruma hizmetlerinin, Bank of America sayesinde bir seviye daha ileri çıkacağı belirtiliyor.

Bu sistemin, kurumsal yatırımcıları kripto para sektörüne çekmek ve onlara hizmet etmek için yapıldığını düşünen kişilerin sayısı hiç de az değil. Zaten şirket, patent başvurusunda da bu teknolojinin kripto paralar ve Blockchain ekosistemi için çok faydalı olabileceği vurgusunu yapıyor.

Kripto para piyasalarının neredeyse son bir yıldır ismini ağızlarına pelesenk ettiği kurumsal yatırımcı ifadesini gerçekleştirmek için yapılan alt yapı hamleleri de tüm hızıyla devam ediyor. Coinbase, Bitgo ve Fidelity gibi kurumların ardından, ABD’nin en büyük ikinci bankasının bu tarz bir patent almasını, birçok otorite; kurumsal yatırımcıya hizmetin artması ve çeşitlendirilmesi olarak yorumluyor.

Bakalım, Bank of America’nın almış olduğu bu teknolojik patent, banka tarafından kripto para piyasalarına nasıl sunulacak ve nasıl bir değer görecek?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment