Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Destekçisi: Lightning Network Asla Hazır Olmayacak

Bitcoin Cash destekçilerinden Rick Falkvinge, Bitcoin ağı için bir süredir özel olarak geliştirilen Lightning Network protokolünün “asla tamamalanamayacağını” düşünüyor.

Bundan yaklaşık iki sene önce hard fork ile Bitcoin’den ayrılan Bitcoin Cash’i destekleyen Rick Falkvinge geçtiğimiz günlerde Bitcoin ağındaki mevcut gelişmelerle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Falkvinge yaptığı açıklamalarda başlıca Lightning Network’e ve bu teknolojinin gelişim aşamasına değindi. Falkvinge’e göre bu teknolojinin geliştiricileri tarafından yapılan açıklamalara rağmen Lightning Network bir türlü hazırlanabilmiş değil.

Lightning Network ile ilgili ilk açıklamalar aslında bundan birkaç yıl önce yapılmıştı. Falkvinge tam olarak bu noktaya değiniyor ve bu teknolojinin aslen 2015 ve 2016 yıllarının sonlarında “altı ay içerisinde hazır olacağının” söylendiğini hatırlatıyor.

Falkvinge’e göre geliştiriciler başlangıçta bu teknolojinin yalnızca birkaç ay içerisinde hazır olacağını vaat ediyorlardı. Ne var ki 2017 yılına gelindiğine bu teknolojinin hazır olması için yaklaşık 18 ay gerekeceği söylendi. Daha sonra ise Lightning Network ile ilgili pek resmi bir açıklama yapılmadı.

Bitcoin ağındaki ölçekleme sorununu çözmesi beklenen Lightning Network son zamanlarda kayda değer oranda büyüme gösterdi. Ancak görünüşe göre Falkvinge gibi isimler bu gelişmelerin yeteri kadar iyi olmadığı görüşündeler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment