Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FATF: Kripto Paralar Daha Sıkı Bir Şekilde Düzenlenmeliler

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), dijital paraların ve dijital para kullanımının günümüzdekinden daha katı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini düşünüyor.

Hükümetlerarası bir örgüt olan ve başlıca para aklama, terörizm finansmanı gibi suçlarla mücadele edebilmek için kurulan Mali Eylem Görev Gücü, günümüzde dijital paralarla ilgili kullanılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu düşünüyor.

Kripto paralarla ile ilgili aylardır çeşitli araştırmalar yapan ve bu varlıkların günümüz finans dünyasında ne gibi roller oynadıklarını değerlendiren Mali Eylem Görev Gücü, bu varlıkların son derece tehlikeli olabileceğine inanıyor.

Kripto paraların özellikle para aklama ve terörizm finansmanı gibi amaçlar doğrultusunda kullanılabildiklerini ve kullanıldıklarını düşünen Mali Eylem Görev Gücü, bu yönde yaşanabilecek olası sorunları şimdiden çözmek istiyor.

Mali Eylem Görev Gücü, konu hakkında yayınladığı bildiride Bitcoin gibi kripto para işlemlerinin genellikle uzman kişiler tarafından takip edilebildiklerini belirtiyor. Bu işlemler Blockchain gibi şeffaf bir ağ üzerinden yapıldıkları için işlemlerin takibini yapmak zaman zaman kolay olabiliyor.

Ne var ki bu işlemlerin takip edilebiliyor olması FATF için pek bir şey değiştirmiyor. FATF, Dünya genelindeki tüm ülkelere “dijital para faaliyetlerinden kaynaklanan para aklama ve terörizm finansmanı gibi riskleri tespit etmeyi, değerlendirmeyi ve kavramayı” öneriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment